Ισπανία: Στο νοσοκομείο ο επιβάτης της Air France με συμπτώματα Έμπολα

Ισπανία: Στο νοσοκομείο ο επιβάτης της Air France με συμπτώματα Έμπολα

Οι 183 επιβαίνοντες του αεροπλάνου της εταιρίας Air France αποβιβάστηκαν κανονικά, αφού ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους - Ο επιβάτης με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η νοσοκόμα με Έμπολα - Είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νιγηρία

Ισπανία: Στο νοσοκομείο ο επιβάτης της Air France με συμπτώματα Έμπολα
 

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, Μπαράχας, καθώς σε καραντίνα τέθηκαν οι επιβαίνοντες αεροσκάφους της εταιρίας Air France έπειτα από την πληροφορία για πιθανό κρούσμα Έμπολα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας από τους επιβάτες έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ Ντε Γκωλ και εκτελούσε την πτήση AF1300, ενώ όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ο επιβάτης φέρεται να έχει υψηλό πυρετό και να τρέμει.

Κλείσιμο

Στο μεταξύ, στο αεροδρόμιο έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, ενώ το αεροσκάφος έχει μεταφερθεί σε ειδική περιοχή του αερολιμένα.

Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ο επιβάτης νιγηριανής καταγωγής πριν αναχωρήσει από το Παρίσι βρισκόταν στο Λάγος της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κάρλος ΙΙΙ, όπου νοσηλεύεται η νοσηλεύτρια που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Στο μεταξύ, πηγές από το αεροδρόμιο που επικαλείται το πρακτορείο Europa Press αναφέρουν πως οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν κανονικά, αφότου ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους από την αρμόδια υπηρεσία. Ωστόσο, όπως αναφέρει η El Mundo πρόκειται να παραλάβουν τις αποσκευές τους αφού απολυμανθούν από την ειδική ομάδα.

 



 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης