Αφγανιστάν: Η νέα Πρώτη Κυρία αποκαλύπτει τι θέλει να αλλάξει στη χώρα

Αφγανιστάν: Η νέα Πρώτη Κυρία αποκαλύπτει τι θέλει να αλλάξει στη χώρα

Η Ρούλα Γκάνι είναι η σύζυγος του νέου προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γκάνι - Για πρώτη φορά στη χώρα μια Πρώτη Κυρία εμφανίζεται στο προσκήνιο και στα φώτα της δημοσιότητας- Διαβάστε τι δηλώνει

Αφγανιστάν: Η νέα Πρώτη Κυρία αποκαλύπτει τι θέλει να αλλάξει στη χώρα
Στις 29 Σεπτεμβρίου ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γκάνι, επικεφαλής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή του, υποσχέθηκε ανάπτυξη και τερματισμό της φτώχειας στη χώρα του.

Όμως, ο Γκάνι εκτός από υποσχέσεις στην πρώτη δημόσια ομιλία του, παρουσίασε και την σύζυγό του, την οποία ευχαρίστησε για την βοήθεια και την υποστήριξη που του παρείχε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Από εκείνη την ημέρα όλα τα μάτια στο Αφγανιστάν, αλλά και διεθνώς, στράφηκαν στη Ρούλα Γκάνι, αφού για πρώτη φορά σύζυγος Αφγανού προέδρου περνάει στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της συντηρητικής χώρας!



Η Ρούλα Γκάνι έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο BBC και μίλησε για την φοιτητική της ζωή, την γνωριμία της με τον πρόεδρο Γκάνι, τα δύο ενήλικα παιδιά της, Μαριάμ και Ταρέκ και το σπουδαιότερο, ανέφερε τι θα ήθελε να κάνει ως Πρώτη Κυρία της χώρας...
Κλείσιμο



Η Ρούλα Γκάνι γεννήθηκε στο Λίβανο σε οικογένεια μαρωνιτών - χριστιανών και σπούδασε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βηρυττού, εκεί όπου γνωρίστηκε με τον σημερινό σύζυγό της. Αμέσως μετά, το 1968, πήγε στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες στο γνωστό Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της γαλλικής πρωτεύουσας. Η ίδια δηλώνει ότι βίωσε από κοντά την εξέγερση των φοιτητών του Μάη του '68.

Όταν παντρεύτηκε με τον σημερινό πρόεδρο Γκάνι, ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, όπου εκείνος έκανε το μεταπτυχιακό του και μετέπειτα εργάστηκε ως στέλεχος στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ η ίδια έμεινε σπίτι να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά.

Ποιο είναι όμως το όραμα της Ρούλα Γκάνι ως νέα Πρώτη Κυρία της χώρας; Η ίδια απαντά ότι στην ηλικία των 60 ετών που βρίσκεται σήμερα δεν επιθυμεί να δράσει σαν ακτιβίστρια, ούτε να έρθει σε σύγκρουση με τις παραδοσιακές αξίες του Αφγανιστάν, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού της χώρας. Επιθυμεί όμως από το καινούριο της γραφείο στο προεδρικό μέγαρο να ακούσει αρχικά ως «διαμεσολαβητής» τα προβλήματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, τα οποία θεωρεί ότι θα πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και οι γυναίκες να μιλήσουν γι' αυτά ελεύθερα.


                                       Η Ρούλα Γκάνι έξω από το προεδρικό μέγαρο
 
Η Ρούλα Γκάνι δήλωσε στο BBC ότι θα είναι πολύ χαρούμενη αν κατορθώσει να επιτύχει μεγαλύτερο σεβασμό για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν και παράλληλα αναβάθμιση του ρόλου τους στην κοινωνία. Όμως, γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίτευξη των στόχων της σε μια βαθιά συντηρητική κοινωνία, η νέα Πρώτη Κυρία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο  πίσω μέρος του μυαλού της, έχει πάντα μια παλιά αραβική παροιμία που λέει: «Κάθε κατάσταση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα που επικρατεί»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης