Συρία: Πράξη επίθεσης η τυχόν δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος

Συρία: Πράξη επίθεσης η τυχόν δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος

Παρά τις πιέσεις από την Τουρκία το καθεστώς Άσαντ επιμένει στην άρνησή του

Συρία: Πράξη επίθεσης η τυχόν δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος
Κατηγορηματικά αρνητική παραμένει η Δαμασκός στο ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στο έδαφός της Συρίας - όπως ζητά η Τουρκία ως προϋπόθεση για την εμπλοκή της στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών - με σύριους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι μια τέτοια απόφαση θα θεωρηθεί πράξη επίθεσης.

«Η Συρία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα έπειτα από διαβουλεύσεις με τους φίλους της» σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Δαμασκό, αναφερόμενο στη Ρωσία και στο Ιράν.

«Ο λαός της Συρίας (...) δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να επεμβαίνει στις υποθέσεις του» σημειώνει επίσης το συριακό ΥΠΕΞ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Κλείσιμο
«Οι τουρκικές προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αρχών και των σκοπών του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

Εκτός από την Τουρκία, αίτημα για δημιουργία μιας ζώνης στη συρο-τουρκική μεθόριο για την προστασία των αμάχων που εκτοπίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχει καταθέσει και η Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης