Μαρόκο: Σχεδόν 15 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε ημέρα στην χώρα

Μαρόκο: Σχεδόν 15 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε ημέρα στην χώρα

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με το 2009, την χρονιά κατά την οποία 5.274 υποθέσεις είχαν καταγραφθεί, διευκρίνισε ο Ράμιντ

Μαρόκο: Σχεδόν 15 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε ημέρα στην χώρα
Tα δικαστήρια του Μαρόκου εξέτασαν συνολικά «5.377 υποθέσεις εγκαταλελειμμένων παιδιών» το 2013, ήτοι περίπου 15 την ημέρα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ελευθεριών, Μουστάφα Ράμιντ, κατά τη διάρκεια μίας παρέμβασής του στο κοινοβούλιο.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με το 2009, την χρονιά κατά την οποία 5.274 υποθέσεις είχαν καταγραφθεί, διευκρίνισε ο Ράμιντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Ο υπουργός περιέγραψε λεπτομερειακά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των «παιδιών χωρίς ταυτότητα». Συνίστανται κυρίως στην «ενθάρρυνση των οικογενειών να αναλαμβάνουν την φροντίδα (αυτών των παιδιών)» προκειμένου να μπορέσουν να εγγραφούν στα ληξιαρχικά μητρώα και να αποκτήσουν μία «επίσημη ταυτότητα» υποστήριξε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Σε μία έρευνα που διεξήχθη το 2009 για τις «ανύπαντρες μητέρες» στο Μαρόκο, μία μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, η Insaf, είχε από την πλευρά της αναφέρει ότι σχεδόν 24 παιδιά που προέρχονται από «σχέσεις εκτός γάμου» εγκαταλείπονται καθημερινά από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση, που συντάχθηκε το 2011 από την Insaf σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, σχεδόν 30.000 εγκυμοσύνες ανύπαντρων μητέρων καταγράφονται κάθε χρόνο. Επτά και πλέον μέλλοντες πατέρες στους 10 ενημερώνονται για αυτές τις γεννήσεις, όμως η πλειονότητά τους αρνείται να αναγνωρίσει το παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους δραματικές καταστάσεις, ορισμένες γυναίκες προσφεύγουν στην έκτρωση, την οποία όμως απαγορεύει η νομοθεσία και προβλέπει ποινές κάθειρξης από 1 έως 5 έτη.

Εξακόσιες με οκτακόσιες παράνομες εκτρώσεις πραγματοποιούνται κάθε ημέρα στην χώρα, σύμφωνα με την Οργάνωση για τη Μάχη εναντίον των Παράνομων Αμβλώσεων (Amiac).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης