Εμπολα: O τρόμος εξαπλώνεται - Νέο κρούσμα στο Τέξας των ΗΠΑ

Εμπολα: O τρόμος εξαπλώνεται - Νέο κρούσμα στο Τέξας των ΗΠΑ

Πρόκειται για νοσηλεύτρια, η οποία έπειτα από τις απαραίτητες ειδικές εξετάσεις αντιμετωπίζεται ως πιθανό κρούσμα ιού Εμπολα - «Νέα κρούσματα θα υπάρξουν τις ερχόμενες ημέρες», προειδοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ

Εμπολα: O τρόμος εξαπλώνεται - Νέο κρούσμα στο Τέξας των ΗΠΑ
Μία νοσηλεύτρια που είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη από Έμπολα, προσβλήθηκε από τον ιό ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας, αφού έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η ασθενής.

"Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα", είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι.

Η νοσηλεύτρια εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου είχε μεταφερθεί ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός ασθενής που πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Κλείσιμο
"Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού", πρόσθεσε ο Λέικι.

Η νοσηλεύτρια παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο. 

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή η νοσοκόμα και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον ιό.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, Τομ Φρίντεν, προειδοποίησε πως τις ερχόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέα κρούσματα Έμπολα, ενώ 48 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τη νοσηλεύτρια υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν νοσούν από το θανατηφόρο ιό.

Στο μεταξύ, όμως, ο Φρίντεν τόνισε πως κανείς από τους ανθρώπους αυτούς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, ούτε έχουν πυρετό.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως πρόκειται να οριστεί ο ακριβής αριθμός των μελών της ιατρικής ομάδας που ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την ασθενή.

Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κάποιον εκτός του κύκλου επαφών της νοσοκόμας και όπως είπε, είναι απαραίτητο να σπάσουν οι κρίκοι της αλυσίδας μετάδοσης του ιού.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης