«Άγγιξα το πρόσωπό μου χωρίς γάντι» λέει η Ισπανίδα που έχει Έμπολα

«Άγγιξα το πρόσωπό μου χωρίς γάντι» λέει η Ισπανίδα που έχει Έμπολα

Έτσι κόλλησε πιθανότατα τον ιό, παραδέχεται η ίδια, που τώρα είναι απύρετη και αισιόδοξη πως θα τα καταφέρει 

«Άγγιξα το πρόσωπό μου χωρίς γάντι» λέει η Ισπανίδα που έχει Έμπολα
Η νοσοκόμα Τερέσα Ρομέρο που βρίσκεται στην εντατική με έμπολα πιστεύει ότι κόλλησε τον ιό όταν ακούμπησε ένα γάντι στο πρόσωπό της. Μιλώντας αποκλειστικά στην ισπανική εφημερίδα EL Pais η Ρομέρο είπε ότι το λάθος της ήταν ο τρόπος με τον οποίο έβγαλε την ειδική στολή προστασίας όταν φρόντιζε τον ιερέα Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο ο οποίος είχε έρθει με την ασθένεια από την Αφρική και ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου. Είπε ακόμη ότι ελπίζει να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη, ότι δεν έχει πυρετό και ότι ήδη νιώθει καλύτερα. 

Η Τερέσα Ρομέρο η οποία κόλλησε τον ιό λαμβάνει αυτή τη στιγμή θεραπεία με πλάσμα από ασθενή που ξεπέρασε την ασθένεια.

Μία ακόμη νοσοκόμα με τα δύο παιδιά της τέθηκαν υπό περιορισμό στη Μαδρίτη, ανεβάζοντας έτσι στους έξι τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα. Η νοσοκόμα, που ήταν στην ομάδα επιτήρησης για τις πιθανά κρούσματα έμπολα παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό. Πηγές του νοσοκομείου Carlos III λένε ότι οι εργαζόμενοι είναι πολύ αναστατωμένοι μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος έμπολα τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Η νευρικότητα στην Ισπανία είναι έκδηλη ενώ μέχρι και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναγκάστηκε να παρέμβει ζητώντας από τη μέσα ενημέρωσης «να αφήσουν τους ειδικούς να εργαστούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης