Τουρκία: Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Κωνσταντινούπολη

Ένας 46χρονος άντρας, εργαζόμενος στην Αφρική, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης - Μεταφέρθηκε με ειδικά σχεδιασμένο ασθενοφόρο και τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, λένε οι αρχές

Τουρκία: Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Κωνσταντινούπολη
Ένας Τούρκος, εργαζόμενος στη Νιγηρία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπουλης καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα Έμπολα. Ο ασθενής νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και διάρροια.  

Ο 46χρονος άντρας που η ταυτότητά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, επέστρεψε στην Τουρκία από την Αφρική πριν από δέκα ημέρες, για να δει την οικογένειά του, στην επαρχία Σακαριά. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ, ο άντρας πήγε μόνος του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά ο πυρετός του δεν έπεφτε, παρά τη φαρμακευτική αγωγή. Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί που τον περιέθαλψαν εκεί ενημέρωσαν τον Τούρκο υπουργό Υγείας ότι εμφανίζει συμπτώματα που είναι πιθανόν να σημαίνουν πως πάσχει από Έμπολα. 

Κλείσιμο
Τότε πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί με ειδικού τύπου ασθενοφόρο, ειδικά εξοπλισμένο, στο νοσοκομείο Χασέκι της Κωνσταντινούπολης. 

Το περιστατικό είναι το δεύτερο στην Τουρκία, καθώς μέσα Αυγούστου μία γυναίκα που ταξίδευε από το Λάγος στην Βαρκελώνη μέσω Κωνσταντινούπολης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και πάλι με συμπτώματα που κρίθηκε ότι θα μπορούσαν να υποδεικνύουν Έμπολα. Τελικά η γυναίκα έπασχε από μαλάρια και λίγες μέρες μετά έφυγε για τον προορισμό της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης