New York Times: Ζήτησε συγγνώμη από την Ινδία για προκλητικό σκίτσο

New York Times: Ζήτησε συγγνώμη από την Ινδία για προκλητικό σκίτσο

Η αποστολή της Ινδίας στον Αρη με έναν αγρότη και μια αγελάδα εξόργισε τους Ινδούς, οι οποίοι θεώρησαν το σκίτσο άκρως προσβλητικό

New York Times: Ζήτησε συγγνώμη από την Ινδία για προκλητικό σκίτσο
Η εφημερίδα «New York Times» ζήτησε συγγνώμη από την Ινδία απολογούμενη για ένα καρτούν που απεικόνιζε την αποστολή Ινδών στον Αρη. Στο συγκεκριμένο σκίτσο ένας αγρότης με μια αγελάδα χτυπά την πόρτα ενός δωματίου και μέσα κάθονται δύο άνδρες που διαβάζουν μια εφημερίδα με τίτλο «Η αποστολή της Ινδίας στον Αρη».

Αρκετοί ήταν οι αναγνώστες που διαμαρτυρήθηκαν για το εν λόγω σκίτσο χαρακτηρίζοντάς το ρατσιστικό και ιδαίτερα υποτιμητικό για την Ινδία. Το άρθρο που συνόδευε το σκίτσο είχε τίτλο: «Ο προϋπολογισμός της Ινδίας για την αποστολή στον Αρη».

Τον περασμένο μήνα η Ινδία έθεσε με επιτυχία τον ρομποτικό καθετήρα Mangalyaan γύρω από τον Αρη. Το συνολικό κόστος της ινδικής αποστολής έφτασε τα 4,5 δισ ρουπίες, το πιο φτωχό ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για διαπλανητική αποστολή.

Κλείσιμο
Ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου Andrew Rosenthal μετά τις αντιδράσεις έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Μόνο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ευρώπη έχουν στείλει προηγουμένως αποστολές στον Άρη, και η Ινδία το πέτυχε με την πρώτη της προσπάθεια του. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που παρέλειψαν να το αναφέρουν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι», και συνέχισε:

«Ενας μεγάλος αριθμός αναγνωστών ενοχλήθηκε από το σκίτσο αλλά πρόθεση του σκιτσογράφου Heng Kim Song ήταν να αναδείξει την προσπάθεια της Ινδίας και να τονίσει κυρίως ότι η εξερεύνηση του διασήματος δεν είναι πλέον στην αποκλειστική αρμοδιότητα των πλουσίων ή των δυτικών χωρών».

«Ο Heng χρησιμοποιεί στα σκίτσα του εικόνες και κείμενο που έχουν προκλητικά στοιχεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την Ινδία και το λαό της. Για το λόγο αυτό ζητάμε συγγνώμη από την κυβέρνηση της Ινδίας και τους πολίτες της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rosenthal.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης