Έλληνας κοσμηματοπώλης πληρώθηκε 6 εκατ. ευρώ από τη... Μονόπολη

Έλληνας κοσμηματοπώλης πληρώθηκε 6 εκατ. ευρώ από τη... Μονόπολη

Την απίστευτη απάτη αποκάλυψε η Le Parisien - Προσπάθησε να πουλήσει πέντε κοσμήματα αλλά αντί για χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, εισέπραξε χρήματα από το γνωστό παιδικό παιχνίδι -Την υπόθεση έχει αναλάβει η γαλλική δικαιοσύνη

Έλληνας κοσμηματοπώλης πληρώθηκε 6 εκατ. ευρώ από τη... Μονόπολη
Μια απίστευτη ιστορία με θύμα έναν έλληνα κοσμηματοπώλη ο οποίος πληρώθηκε 6 εκατ. ευρώ σε χρήματα από τη Μονόπολη δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ιστορία που φαντάζει απίστευτη ξεκίνησε πριν απο μερικές εβδομάδες όταν δύο άνθρωποι που υποστήριξαν ότι ήταν Γάλλοι, επικοινώνησαν με τον Έλληνα επιχειρηματία για να αγοράσουν τέσσερα «σπάνια» δαχτυλίδια και ένα περιδέραιο.

Μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις μέσω ίντερνετ και μέσω τηλεφώνου, κανονίστηκε ένα ραντεβού στο Παρίσι προκειμένου να κλείσει η συμφωνία καθώς ο Έλληνας κοσμηματοπώλης θέλησε να κάνει τη συναλλαγή χωρίς να πληρώσει τον ανάλογο φόρο.

Κλείσιμο


Το ραντεβού κλείστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο στην οδό Rue des Mathurins στο 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι αγοραστές εμφανίστηκαν, κατά το δημοσίευμα, με μια βαλίτσα γεμάτη 6 εκατ. ευρώ σε μετρητά, γεγονός που δεν είναι ασυνήθιστο σε τέτοιες συναλλαγές που γίνονται κάτω από τη μύτη των αρχών.

Όπως είπε στην αστυνομία ο κοσμηματοπώλης σε εκείνο το σημείο προσπάθησε να ελέγξει την γνησιότητα των χρημάτων. Για το λόγο αυτό διάλεξε ένα χαρτονόμισμα και το πήγε σε ένα ανταλλακτήριο χρημάτων προκειμένου να εξακριβώσει τη γνησιότητα των χρημάτων πράγμα που έγινε. Έτσι όταν επέστρεψε στο ραντεβού έδωσε τα χέρια με τους αγοραστές και έκλεισε τη συμφωνία. Και τότε ξεκίνησε το δράμα.

«Όταν οι πελάτες του έφυγαν και εκείνος ξεκίνησε να ελέγχει τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα, κατάλαβε ότι υπήρχε πρόβλημα. Η πλειονότητά τους είχε επάνω τη στάμπα της Μονόπολης» δήλωσε ανώνυμη πηγή στη γαλλική εφημερίδα.

Ο απελπισμένος κοσμηματοπώλης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πελάτες του που όμως είχαν γίνει «καπνός».

Τελικά αντί για την τράπεζα ο άτυχος πρωταγωνιστής της ιστορίας κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει καταγγελία και την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η γαλλική υπηρεσία BRDA. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης