Πάπας Φραγκίσκος: «Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν - Να τους λέτε καλημέρα»

Πάπας Φραγκίσκος: «Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν - Να τους λέτε καλημέρα»

Πώς με τις δηλώσεις του διέψευσε τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο

Πάπας Φραγκίσκος: «Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν - Να τους λέτε καλημέρα»
«Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν και όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις» δήλωσε την Πέμπτη ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στο μικρό παρεκκλήσι δίπλα στην κατοικία του στο Βατικανό και συμπλήρωσε: «Η θεωρία περί αγγέλων δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Οχι, είναι πραγματικότητα».

«Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα», είπε στο μήνυμά του για την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων, που γιορτάζεται από τους Καθολικούς στις 2 Οκτωβρίου.

«Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε ο Πάπας και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους δύσπιστους να αναρωτηθούν: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω "καλημέρα"; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος», κατέληξε.

Ο προκάτοχος του Πάπα, Βενέδικτος, είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν υπήρχαν άγγελοι που υμνούσαν τη γέννηση του Χριστού στη φάτνη της Βηθλεέμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης