Φιλιππίνες: Οι φανατικοί ισλαμιστές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους

Φιλιππίνες: Οι φανατικοί ισλαμιστές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους

Τελεσίγραφο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου - Απαιτούν να τους δώσουν λύτρα ύψους 5,6 εκατ. δολαρίων

Φιλιππίνες: Οι φανατικοί ισλαμιστές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους
 

Τη στιγμή που το φαινόμενο «τζιχαντιστές» παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις με μαχητές να εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ενταχθούν στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, οι φανατικοί ισλαμιστές από τις Φιλιππίνες απειλούν να εκτελέσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον έναν εκ των δύο Γερμανών που βρίσκονται στα χέρια των ανδρών της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ από τον περασμένο Απρίλιο.

Κλείσιμο

Μάλιστα, απαιτούν να τους καταβληθούν λύτρα ύψους 5,6 εκατ. δολαρίων μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, διαφορετικά ένας από τους δύο Γερμανούς θα θανατωθεί, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος από τους δύο. Παράλληλα, ζητούν να σταματήσει η Γερμανία να υποστηρίζει τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Σήμερα θα σας πούμε για το τελεσίγραφο. Μετά τις 17 Οκτωβρίου 2014, στις 15.00 δε θα δείτε ζωντανό έναν από τους δύο. Θα το δείξουμε στο κοινό, ώστε να καταλάβετε ότι δεν παίζουμε παιχνίδια», δήλωσε ο Αμπού Ραμί, εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αρχών των Φιλιππίνων δήλωσαν πως οι Γερμανοί κρατούνται στη ζούγκλα του απομονωμένου νησιού Τζόλο.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ έχει στο ενεργητικό της απαγωγές, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, ενώ δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο διατηρούν επαφή με το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης