Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της κατά των τζιχαντιστών

Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της κατά των τζιχαντιστών

Στέλνει άλλα τρία μαχητικά Rafale και μία φρεγάτα στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της κατά των τζιχαντιστών
Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει άλλα τρία μαχητικά Rafale και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης καθώς και να αναπτύξει μια φρεγάτα στον Κόλπο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεών της οι οποίες επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Η γαλλική αποστολή θα φθάσει έτσι τα εννέα Ραφάλ, ενώ θα σταλούν επίσης στην περιοχή ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Atlantique 2 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού C135-FR, τα οποία θα σταθμεύουν σε μια γαλλική αεροπορική βάση στο αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα λαμβάνουν μέρος σε αποστολές αναγνώρισης και τις επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο έδαφος του Ιράκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ενίσχυση της γαλλικής δύναμης που συμμετέχει στις επιχειρήσεις είχε ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα από τη γαλλική προεδρία έπειτα από τη συνεδρίαση του γαλλικού κυβερνητικού συμβουλίου Άμυνας.

Κλείσιμο
«Ο στόχος» της αποστολής των ενισχύσεων είναι να «πυκνώσει η αεροπορική υποστήριξη που παρέχεται στις ιρακινές δυνάμεις σε όρους συλλογής πληροφοριών και ένοπλης αναγνώρισης», σημείωσε το επιτελείο, ενώ η αποστολή της φρεγάτας η οποία θα εμπλακεί στον συντονισμό και τον έλεγχο των εναέριων μέσων, «σε συντονισμό με τους συμμάχους μας».

Γαλλικά μαχητικά εκτελούν ήδη αποστολές αναγνώρισης καθημερινά, «χαρτογραφώντας» θέσεις του ΙΚ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν παρά μόνον δύο φορές προχωρήσει σε πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών.

Εξάλλου, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, το Παρίσι σκοπεύει να ενισχύσει την υποστήριξη που παρέχει στις χερσαίες δυνάμεις του Ιράκ και ειδικά στους Ιρακινούς Κούρδους, δίνοντάς τους πολυβόλα 12,7 χιλιοστών και συμμετέχοντας στην εκπαίδευσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης