Νετανιάχου προς Ομπάμα: Δέσμευση για λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιανό

Νετανιάχου προς Ομπάμα: Δέσμευση για λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιανό

Συνομιλίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα - Η Λωρίδα της Γάζας, η φρίκη των τζιχαντιστών και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στο τραπέζι

Νετανιάχου προς Ομπάμα: Δέσμευση για λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιανό
 

Την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από έξι μήνες πραγματοποίησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, στον Λευκό Οίκο.

Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Νετανιάχου στη συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνομίλησε με τον Ομπάμα γύρω από την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας και ένας τρόπος για την προώθηση της ειρήνης με τους Παλαιστίνιους, ενώ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά για την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την στήριξή του στον ισραηλινό λαό, επισημαίνοντας πως το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» έσωσε πολλές ζωές.

Κλείσιμο

Σχετικά με την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι κοινοί στόχοι του Ισραήλ με αραβικά κράτη ώστε να βρεθεί τρόπος για την ειρήνη στην περιοχή και πρόσθεσε πως δεσμεύεται για «μία λύση δύο κρατών για τους δύο λαούς».

Όσο για τον αγώνα κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο Νετανιάχου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Τελ Αβίβ στις ΗΠΑ για τις προσπάθειες που καταβάλει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.







 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης