Βρετανία: Το υπουργείο Άμυνας «καλοπιάνει» τους Σκωτσέζους!

Βρετανία: Το υπουργείο Άμυνας «καλοπιάνει» τους Σκωτσέζους!

Δίνουν το ποσό των 3,2 δισ. λιρών για την στήριξη των ναυτικών βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου - Ο υπουργός Άμυνας χρηματοδοτεί και την σημαντική ναυτική βάση Faslane, που βρίσκεται στη Σκωτία

Βρετανία: Το υπουργείο Άμυνας «καλοπιάνει» τους Σκωτσέζους!
Μόλις δύο εβδομάδες μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και με το 55% των ψηφοφόρων να επιλέγουν την παραμονή τους στην «οικογένεια» της Μεγάλης Βρετανίας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την διάθεση ενός τεράστιου ποσού για την στήριξη των ναυτικών βάσεων σε Βρετανία και Σκωτία.



Κλείσιμο
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon δήλωσε ότι το υπουργείο διαθέτει το αστρονομικό ποσόν των 3,2 δισ. λιρών για την διατήρηση και για επισκευές του στόλου στις ναυτικές βάσεις του Faslane στη Σκωτία, στο Devonport και στο Portsmouth, στη Βρετανία. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα προσληφθεί νέο προσωπικό στις βάσεις, αλλά  με αυτά τα ποσά θα διασφαλιστεί η θέση συνολικά 7.500 εργαζομένων στις ναυτικές βάσεις της χώρας.

Ειδικότερα, στην ναυτική βάση Faslane, που βρίσκεται στην πόλη Clyde της Σκωτίας, διασφαλίζονται 1.500 θέσεις εργασίας, στο Devonport 4.000 θέσεις και στο Portsmouth 2.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού στο ραδιόφωνο του BBC στη Σκωτία, θα διατεθούν 2,6 δισ. λίρες για τις ναυτικές βάσεις σε Σκωτία και Devonport και 600 εκ. λίρες για την ναυτική βάση του Portsmouth.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσόν που διέθεσε το υπουργείο Άμυνας μετά τα 3.5 δισ. που έδωσε για παραγγελία τεθωρακισμένων οχημάτων και ο Fallon τόνισε στις δηλώσεις του ότι αυτά τα ποσά αντικατοπτρίζουν την δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή στις ένοπλες δυνάμεις με όσα χρειάζονται, ώστε να διατηρούν την χώρα ασφαλή.

Σημειώνεται, ότι η ναυτική βάση Faslane βρίσκεται στη Σκωτία και οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας ζητούσαν να φύγει, μέχρι το 2020, η βάση των τεσσάρων πυρηνικών υποβρυχίων Vanguard που μεταφέρουν τους πυρηνικούς πυραύλους Trident.

Μιλώντας για τα πυρηνικά υποβρύχια ο υπουργός τόνισε ότι αυτά κρατούν ασφαλές όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκωτία, την Βρετανία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης