«Τζιχαντιστής» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

«Τζιχαντιστής» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη συνεδρίαση του ΟΗΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης συνέκρινε τον Νετανιάχου με τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους

 

«Τζιχαντιστής» ο Νετανιάχου, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο
Μία ημέρα μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου στην 69η
Συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης εξαπέλυσε δριμεία κριτική εναντίον του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή των Παλαιστινίων, Σάεμπ Ερεκάτ, λοιπόν, ο Νετανιάχου είναι ίδιος με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Ομάρ Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί.

Κλείσιμο

«Ο Νετανιάχου προσπαθεί να σκορπίσει τον φόβο του Ισλαμικού Κράτους που διοικείται από τον Όμαρ Αλ Μπαγκντάντι, όμως, ξεχνάει ότι και ο ίδιος διοικεί ένα Εβραϊκό Κράτος», δήλωσε ο Ερεκάτ.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, μάλιστα, τόνισε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιχειρεί να μετατρέψει μία πολιτική σύγκρουση στην περιοχή σε θρησκευτική, καθώς επιθυμεί να αποκαλείται το Ισραήλ εβραϊκό κράτος.

Κατηγόρησε, δε, τον Νετανιάχου πως «υποστηρίζει τους τρομοκράτες εποίκους που σκοτώνουν, καταστρέφουν και καίνε τεμένη και εκκλησίες, όπως οι άνδρες του Μπαγκντάντι σκοτώνουν και τρομοκρατούν».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι με την ομιλία του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκλεισε οριστικά την πόρτα της προόδου για μία λύση δύο κρατών και πρόσθεσε πως αρνείται κάθε σοβαρή πολιτική λύση.

Όλα αυτά ενώ, μία ημέρα πριν ο Νετανιάχου είχε υποστηρίξει πως το Τελ Αβίβ κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λέγοντας πως έχει μετατραπεί σε «συμβούλιο για τα δικαιώματα των τρομοκρατών», έπειτα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Την ίδια στιγμή, ο Ερεκάτ σε δηλώσεις του υποστήριξε πως το 96% των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ήταν άμαχοι.

«Το 96% από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας ήταν πολίτες και χιλιάδες ήταν τα σπίτια που καταστράφηκαν. Ξέρω ότι οι Ισραηλινοί διαμαρτύρονται όταν ακούνε τον όρο γενοκτονία, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης