ΗΠΑ: Έξι πήδηξαν τον φράκτη του Λευκού Οίκου σε ένα χρόνο

ΗΠΑ: Έξι πήδηξαν τον φράκτη του Λευκού Οίκου σε ένα χρόνο

Σύμφωνα με την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Τζούλια Πίρσον - Μετά την εισβολή του 42χρονου ενόπλου που έφτασε μέχρι το εσωτερικό της προεδρικής κατοικίας

ΗΠΑ: Έξι πήδηξαν τον φράκτη του Λευκού Οίκου σε ένα χρόνο

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή του 42χρονου Όμαρ Γκονζάλες στον Λευκό Οίκο, ο οποίος ανενόχλητος και κρατώντας μαχαίρι κατόρθωσε να μπει στο κεντρικό κτίριο, να ανέβει τις σκάλες και να κατευθυνθεί στην ανατολική αίθουσα, πριν τον σταματήσει ένας φρουρός, ειδική επιτροπή του Κογκρέσου κάλεσε την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών να καταθέσει για το ατυχές περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.



Η Τζούλια Πίρσον, η οποία ανέλαβε την διεύθυνση των μυστικών υπηρεσιών τον Μάρτιο του 2013, βρέθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για να εξηγήσει τι πήγε λάθος και γιατί ο ένοπλος άνδρας κατάφερε να περάσει στον χώρο του Λευκού Οίκου, χωρίς να σημάνει συναγερμός και χωρίς οι άνδρες της ασφαλείας να τον αντιληφθούν άμεσα.

Κλείσιμο


«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Αυτό που συνέβη ήταν ανεπίτρεπτο και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Είναι ξεκάθαρο πως το πλάνο ασφαλείας μας δεν εκτελέστηκε σωστά», δήλωσε η Πίρσον.



«Οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν 16 ανθρώπους που πήδηξαν τον φράκτη τα τελευταία πέντε χρόνια, εκ των οποίων έξι μόνο αυτή τη χρονιά. Έχουμε δεσμευθεί να προστατεύσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την οικογένειά του, ευχαριστώ το Κογκρέσο για την ευκαιρία που μου έδωσε να εμφανιστώ ενώπιον της επιτροπής», τόνισε η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, της οποίας την πολυετή εμπειρία εκθείασε ο Ομπάμα την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της.



Στις ερωτήσεις που της έθεσε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Ντάρελ Ισα, την πίεσε να απαντήσει σύντομα, στριμώχνοντας την αρκετές φορές και διακόπτοντάς την ζητώντας της να δώσει σαφείς και συνοπτικές απαντήσεις, ενώ τόνισε πως ο αμερικανικός λαός θέλει να μάθει αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ασφαλής.



Η Πίρσον δήλωσε πως πριν την εισβολή η μπροστινή πόρτα του Λευκού Οίκου δεν είχε σύστημα αυτόματου κλειδώματος, ωστόσο μετά το επεισόδιο έχουν τοποθετηθεί αυτόματες κλειδαριές.

Μετά το περιστατικό που εξέθεσε τους αρμοδίους για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, έχουν αυξηθεί τα μέτρα γύρω από τον Λευκό Οίκο, έχουν ενταθεί οι πεζές περιπολίες και έχει διευρυνθεί η ζώνη ασφαλείας.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης