Ιράν: 37χρονος εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού ως αιρετικός!

Ιράν: 37χρονος εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού ως αιρετικός!

Ένας άντρας 37 ετών εκτελέστηκε στο Ιράν με απαγχονισμό - Το δικαστήριο του απέδωσε την κατηγορία της προσβολής του προφήτη Ιωνά και της προσπάθειας να εισάγει «καινοτομίες» στο Κοράνι, αλλά αρνείται ότι ο άντρας εκτελέστηκε για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις

 Ιράν: 37χρονος εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού ως αιρετικός!
Ο 37χρονος Mohsen Amir-Aslani εκτελέστηκε με απαγχονισμό την περασμένη εβδομάδα στο Ιράν, μετά από παραμονή στη φυλακή επί εννέα χρόνια. Το δικαστήριο κατηγόρησε τον άντρα ως αιρετικό που προσέβαλε τον προφήτη Ιωνά, (είναι αποδεκτός και τιμάται και από τους μουσουλμάνους), και προσπάθησε να εισάγει «νεωτερισμούς» στο Κοράνι, όμως αποδίδει την εκτέλεσή του σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και όχι στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ακτιβιστές που ανήκουν στην οργάνωση «Διεθνής Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν» (ICHRI), που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζουν ότι η εκτέλεση του άντρα έγινε εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων και θεωρούν ότι ο 37χρονος ήταν κρατούμενος συνείδησης.

Κλείσιμο


Η οικογένεια του άντρα δηλώνει ότι ο 37χρονος ασχολείτο με την ψυχοθεραπεία, αλλά επίσης στο σπίτι του πραγματοποιούσε συνεδρίες, όπου απήγγειλε το Κοράνι και έκανε τις δικές του ερμηνείες πάνω στη μελέτη του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο άντρας διέθετε άδεια από τις αρχές για την πραγματοποίηση αυτών των συγκεντρώσεων.

Οι δικαστικές αρχές απαντούν στις κατηγορίες των ακτιβιστών ότι ο 37χρονος εκτελέστηκε για παράνομες σεξουαλικές πράξεις που έκανε με άτομα που συμμετείχαν στις συνεδρίες που διοργάνωνε στο σπίτι του και όχι για τις θρησκευτικές του απόψεις, παρόλο που είχε συλληφθεί με την κατηγορία του αιρετικού.

Η σύζυγος του θύματος, Leila, δήλωσε στην ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Roozonline, ότι ήλπιζε πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα ελάμβανε την απόφαση να μην εκτελεστεί ο σύζυγός της και τόνισε ότι η εκτέλεση του 37χρονου έγινε μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αφού στο δικαστήριο δεν προσκομίστηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα του άντρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης