Απεργούν στις μεγάλες πτήσεις οι πιλότοι της Lufthansa

Απεργούν στις μεγάλες πτήσεις οι πιλότοι της Lufthansa

«Οι πιλότοι της Lufthansa θα σταματήσουν την εργασία τους στις 30 Σεπτεμβρίου από τις 08.00 έως τις 23.00 τοπική ώρα (09.00-24.00 ώρα Ελλάδος)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο

Απεργούν στις μεγάλες πτήσεις οι πιλότοι της Lufthansa
Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Cockpit εξήγγειλε σήμερα απεργιακή κινητοποίηση 15 ωρών στην αεροπορική εταιρία Lufthansa κατά την οποία δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις μεγάλης διάρκειας και οι πτήσεις με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

«Οι πιλότοι της Lufthansa θα σταματήσουν την εργασία τους στις 30 Σεπτεμβρίου από τις 08.00 έως τις 23.00 τοπική ώρα (09.00-24.00 ώρα Ελλάδος) επηρεάζοντας τις πτήσεις μεγάλης διάρκειας που πραγματοποιούν αεροσκάφη τύπου Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 και Airbus A340 και δεν θα πραγματοποιήσουν καμιά πτήση με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι η τέταρτη απεργία που οργανώνει το Cockpit μετά την αποτυχία στα τέλη Αυγούστου των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της Lufthansa όσον αφορά τους όρους πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων.

«Καθώς η διοίκηση της Lufthansa δεν έχει παρουσιάσει ακόμη μια πρόταση ώστε να υπάρξει συμβιβασμός, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να λάβουμε τα πρόσθετα αυτά μέτρα», εξήγησε το συνδικάτο, το οποίο παράλληλα δηλώνει ότι είναι ανοικτό στη διαπραγμάτευση.

Το Cockpit είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις μετά μια ακόμη αποτυχία των συνομιλιών με τη διοίκηση του γερμανικού αερομεταφορέα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης