Ιαπωνία και Μεξικό προσφέρουν στρατεύματα στον ΟΗΕ για πρώτη φορά

Ιαπωνία και Μεξικό προσφέρουν στρατεύματα στον ΟΗΕ για πρώτη φορά

Παράλληλα η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα στείλει 250 στρατιώτες στο Μαλί για να συμμετάσχουν στην Minusma και η Κίνα 700 άνδρες στο Νότιο Σουδάν

Ιαπωνία και Μεξικό προσφέρουν στρατεύματα στον ΟΗΕ για πρώτη φορά
Η Ιαπωνία και το Μεξικό θα συνεισφέρουν για πρώτη φορά στρατεύματα στις αποστολές διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ένας αξιωματούχος του οργανισμού έπειτα από μια συνεδρίαση που είχε στόχο την ενίσχυση των κυανόκρανων.

Παράλληλα στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, στην οποία προήδρευσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα στείλει 250 στρατιώτες στο Μαλί για να συμμετάσχουν στην Minusma και η Κίνα 700 άνδρες στο Νότιο Σουδάν, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Εξάλλου η Γαλλία δεσμεύθηκε να εκπαιδεύει 2.000 κυανόκρανους τον χρόνο και η Ρουάντα να συνεισφέρει ελικόπτερα και αστυνομικούς στην αποστολή του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης Ερβέ Λαντσού χαρακτήρισε «πολύ θετική» την απόφαση του Μεξικού και της Ιαπωνίας.

Κλείσιμο
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε στη διάρκεια της συνάντησης ότι η χώρα του «θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία στον τομέα της ασφάλειας» για να είναι σε θέση να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης.

Το σύνταγμα της Ιαπωνίας την εμποδίζει να στέλνει στρατεύματα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο είχε ανακοινώσει την Πέμπτη κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του θα παίρνει πλέον μέρος στις αποστολές των κυανόκρανων.

Ο αριθμός των κυανόκρανων έχει φτάσει το ρεκόρ των 130.000 στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων που συμμετέχουν σε 16 αποστολές σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης