Βίντεο-ντοκουμέντο: Γυναίκα κατέγραψε κρυφά τους τζιχαντιστές στη Συρία

Βίντεο-ντοκουμέντο: Γυναίκα κατέγραψε κρυφά τους τζιχαντιστές στη Συρία

Δείτε τι κατέγραψε η γυναίκα ρισκάροντας την ίδια της τη ζωή

Βίντεο-ντοκουμέντο: Γυναίκα κατέγραψε κρυφά τους τζιχαντιστές στη Συρία
Μία μυστηριώδης γυναίκα ρίσκαρε την ίδια της τη ζωή για να καταγράψει ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Κάτω από τη μπούργκα της έβαλε κάμερα και βιντεοσκόπησε την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν τρομοκρατήσει έναν ολόκληρο πλανήτη: των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Τόπος της καταγραφής ήταν η πόλη Ράκα της Συρίας. Εκεί απαγορεύεται η μουσική, η διασκέδαση και όλοι είναι υποχρεώμενοι να προσεύχονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Κλείσιμο

Στο υλικό που προβλήθηκε σε γαλλικό κανάλι φαίνονται άντρες που κραδαίνουν καλάσνικοφ να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Μία γυναίκα διακρίνεται να μεταφέρει παιδιά σε μία παιδική χαρά με ρουκετοβόλο στον ώμο της.



Κάποια στιγμή τα πράγματα πάνε να γίνουν επικίνδυνα... Η γυναίκα με την κάμερα γίνεται αντιληπτή από έναν άνδρα σε αυτοκίνητο. Την καλεί κοντά του και της ζητάει να συμπεριφέρεται πιο καλά όταν είναι σε δημόσιο χώρο. Για ποιο λόγο της λέει κάτι τέτοιο; Γιατί αυτά που φοράει δεν καλύπτουν όλο το πρόσωπό της!



Η γυναίκα απολογείται και ο άντρας συνεχίζει: «Πρέπει να προσέχεις να σκεπάζεις το πρόσωπό σου. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες».


Λίγο αργότερα η «εικονολήπτρια» εισέρχεται σε ένα ίντερνετ καφέ και εκεί διακρίνονται Γαλλίδες οι οποίες επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Εκτιμάται ότι είναι γυναίκες που εθελοντικά εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του IS.



Μία εξ αυτών ακούγεται να λέει στη μητέρα της«: Μαμά δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλτο στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δεν θέλω να γυρίσω γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης