Ομπάμα: Η διεθνής συμμαχία έστειλε ένα «σαφές μήνυμα» στους τζιχαντιστές

Ομπάμα: Η διεθνής συμμαχία έστειλε ένα «σαφές μήνυμα» στους τζιχαντιστές

Ομπάμα: Η διεθνής συμμαχία έστειλε ένα «σαφές μήνυμα» στους τζιχαντιστές
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στη Νέα Υόρκη ενώπιον των αράβων συμμάχων του ότι ο συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους έστειλε ένα «σαφές μήνυμα» στους υπερ-ριζοσπάστες τζιχαντιστές. 

«Με τις πρωτοφανείς προσπάθειες του συνασπισμού, νομίζω ότι είμαστε σε θέση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος είναι ενωμένος», δήλωσε ο Ομπάμα μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, του Μπαχρέιν και του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο ο συνασπισμός καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας «να αποδυναμώσει και να καταστρέψει όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος αλλά και το είδος αυτής της ιδεολογίας που οδηγεί σε τόσο μεγάλη αιματοχυσία». Σε αυτή την ειδική συνεδρίαση, ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε για «την απειλή (που θέτει το Ισλαμικό Κράτος) που μας φέρνει όλους μαζί γύρω από το κοινό τραπέζι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας αμερικανός διπλωμάτης.

Κλείσιμο
Στο σύνολό τους, αυτές οι αραβικές χώρες «συμφώνησαν ότι υπάρχουν φορές που πρέπει να πάρουν θέση και ειδικότερα να λάβουν μια ηγετική θέση στην περιοχή» ανέφερε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «αρμονική συνεργασία» μεταξύ των αράβων συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκτελούν «μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία» για να «καταστρέψουν» την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ηνωμένων Πολιτειών και των αράβων συμμάχων τους ήταν οι πρώτες κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η συμμετοχή των αραβικών κρατών ήταν προφανές αποτέλεσμα της περιοδείας του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι πριν από λίγες ημέρες σε πολλές αραβικές χώρες, όπου ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατάφερε να λάβει τη θετική απάντηση των αραβικών κρατών για τη συμμετοχή τους στις εναέριες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της ακραίας σουνιτικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης