Πρωτοφανές: Αρχιεπίσκοπος κατηγορούμενος για παιδεραστία συνελήφθη μέσα στο Βατικανό!

Πρωτοφανές: Αρχιεπίσκοπος κατηγορούμενος για παιδεραστία συνελήφθη μέσα στο Βατικανό!

Τον Ιούνιο του είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα να ιερουργεί - Είχε ξεκινήσει δίκη κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου

Πρωτοφανές: Αρχιεπίσκοπος κατηγορούμενος για παιδεραστία συνελήφθη μέσα στο Βατικανό!
Για παιδεραστία συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι ενώ βρισκόταν μέσα στο κράτος του Βατικανού. Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στη σύλληψη ιερέα της.

Ο Βεσολόφσκι, 66 ετών, σύμφωνα με την Αγία Έδρα ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού. Όπως διέρρευσε, υπάρχει μια καθοριστική μαρτυρία και πολλά σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.

Κλείσιμο
Τον Ιούνιο από τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο είχε αφαιρεθεί από ανώτατο καθολικό συμβούλιο το δικαίωμα να ιερουργεί. Παράλληλα, ξεκίνησε μια δίκη κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με καταδικαστική απόφαση: Σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Έδρα όπου συνελήφθη. Παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στη σύλληψη ιερέα της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχολιαστών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης