Ερντογάν: Η Τουρκία θα προσφέρει υποστήριξη στο συνασπισμό κατά του ΙΚΙΛ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα προσφέρει υποστήριξη στο συνασπισμό κατά του ΙΚΙΛ

Κέρι: Η Τουρκία θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ερντογάν: Η Τουρκία θα προσφέρει υποστήριξη στο συνασπισμό κατά του ΙΚΙΛ
Στρατιωτική ή επιμελητειακή υποστήριξη θα μπορούσε να παράσχει η τουρκική κυβέρνηση, στις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στην επιχείρηση αυτή. Η υποστήριξη θα μπορούσε να είναι στρατιωτική ή επιμελητειακή» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επισήμανε -έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή» σε αυτήν την προσπάθεια. «Η Τουρκία αποτελεί πλήρες μέλος αυτού του συνασπισμού και θα συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο Κέρι.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία έχει συλλάβει και απελάσει περισσότερους από 1.000 ξένους μαχητές που προέρχονται από 75 διαφορετικές χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης