Γερμανία: Σε διψήφιο ποσοστό το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών

Γερμανία: Σε διψήφιο ποσοστό το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών

Αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη πίσω από τους Συντηρητικούς και τους Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Σε διψήφιο ποσοστό το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών
Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση στη Γερμανία το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL το AfD συγκεντρώνει το 10% στην πρόθεση ψήφου.

Μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές του επιτυχίες, που του επέτρεψαν να μπει σε τρία κρατιδιακά κοινοβούλια, το κόμμα καταγράφεται ως η τρίτη πολιτική δύναμη μετά τους συντηρητικούς (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ (42%) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD, 22%), τα δύο κόμματα που κυβερνούν τη Γερμανία έχοντας συγκροτήσει μια κυβέρνηση ευρέος συνασπισμού.

Κλείσιμο
Η AfD ξεπέρασε το Die Linke (9%), τους Πράσινους (8%) και το φιλελεύθερο κόμμα FDP (2%), τον άλλοτε ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, το οποίο μοιάζει να βρίσκεται σε πολιτική αποσύνθεση.

Το ινστιτούτο Forsa διεξήγαγε τη δημοσκόπηση αυτή σε ένα δείγμα 2.501 προσώπων, αντιπροσωπευτικό του γερμανικού εκλογικού σώματος, από την 15η ως τη 19η Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό στατιστικού λάθους της έρευνας είναι ±2,5%, όπως διευκρίνισε το ίδιο.

Το αποτέλεσμα της έρευνας σηματοδοτεί μια άνοδο 3% για το κόμμα αυτό μέσα σε μία εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης