Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας

Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας

«Δε θα ανεχτούμε να υπάρχουν καταφύγια για τους τρομοκράτες που απειλούν ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Επισήμανε πως οι προσπάθειες κατά του ΙΚ θα χρειαστούν χρόνο

Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας
 

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία από τον αμερικανικό στρατό, στην προσπάθεια εξόντωσης μελών του Ισλαμικού Κράτους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από τον Λευκό Οίκο πραγματοποίησε δηλώσεις για την εξέλιξη της επιχείρησης.

«Έπειτα από την εντολή που έδωσα εχθές ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά στόχων των τζιχαντιστών του ισλαμικού Κράτους και σήμερα ο κόσμος ευγνωμονεί για την ενέργεια αυτή», είπε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ και επισήμανε πως ξεκαθάρισε ότι η Αμερική θα δράσει στα πλαίσια του συνασπισμού και «έτσι συμβαίνει».

«Είμαστε υπερήφανοι να στεκόμαστε δίπλα δίπλα με τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ», τόνισε ο Ομπάμα.

Επισήμανε, μάλιστα, πως θα συνεχιστούν τα πλάνα των ΗΠΑ για την ενίσχυση και εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν την υποστήριξη του Κογκρέσου, όπως είπε.

Κλείσιμο

«Δεν μάχεται μόνη της η Αμερική. Ο λαός και οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής απορρίπτουν το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Πάνω από 40 χώρες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους ώστε να διακοπεί η χρηματοδότηση της οργάνωσης και η προέλαση των μαχητών στη γύρω περιοχή», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ για πρώτη φορά, αναφέρθηκε δημοσίως και για την οργάνωση Χορασάν, η οποία αποτελείται από πρώην μέλη της Αλ Καίντα

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Οι προσπάθειές μας θα χρειαστούν χρόνο, αλλά γίνονται για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των εταίρων μας.

«Δε θα ανεχτούμε να υπάρχουν καταφύγια για τους τρομοκράτες που απειλούν ανθρώπους», τόνισε ο Ομπάμα.

Όλα αυτά ενώ περίπου 120 είναι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχασαν τη ζωή τους από τους σημερινούς βομβαρδισμούς, ενώ εξαπέλυσαν επίθεση και κατά δικτύου βετεράνων της Αλ Κάιντα το οποίο είχε δημιουργήσει ένα προπύργιο δυτικά από το Χαλέπι και σχεδίαζε επιθέσεις κατά χωρών της Δύσης.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης