Τανζανία: Δείτε τη φυλή που «ξέχασε» ο χρόνος

Τανζανία: Δείτε τη φυλή που «ξέχασε» ο χρόνος

Στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας ζει μια φυλή που έχει μόνο 1.000 μέλη - Η φυλή Hadza δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τρόπο που ζει για δέκα χιλιάδες χρόνια και μιλά μια διάλεκτο που θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο

Τανζανία: Δείτε τη φυλή που «ξέχασε» ο χρόνος
Στη ζούγκλα της Τανζανίας, κοντά στη λίμνη Eyasi, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ζει εδώ και αιώνες η φυλή των Hadza. Τα 1.000 μέλη της φυλής δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτισμός, ηλεκτρικό ρεύμα, αυτοκίνητο, τηλεόραση, άγχος, στρες, ωράριο και χρήμα... Οι άνθρωποι αυτοί έχουν διατηρήσει τη ζωή τους αναλλοίωτη για δέκα χιλιάδες χρόνια. Τρέφονται με βουβάλια, πουλιά και μπαμπουίνους, που κυνηγούν με αυτοσχέδια βέλη και τόξα.



Κλείσιμο
Οι άνθρωποι αυτοί  μπορεί να μη γνωρίζουν το χρήμα και τη δύναμή του, αλλά διατηρούν «εμπορικές σχέσεις» με γειτονικές φυλές, ανταλλάσσοντας σανδάλια και οτιδήποτε άλλο που κατασκευάζουν με τα χέρια τους.



Η διάλεκτος των Hadza θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail, το οποίο βασίζεται στη μαρτυρία δύο Αυστραλών δημοσιογράφων, που έχουν τη βάση τους στη Μέση Ανατολή και επισκέφθηκαν τους Hadza.



Οι άνθρωποι της φυλής τρέφονται αποκλειστικά με κρέας, είτε πρόκειται για κρέας μπαμπουίνων, αντιλόπης ή βουβαλιού, ενώ δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ μεγάλες επιδημίες ή περιόδους πείνας. Εκτός από το καθήκον του κυνηγιού, τα μέλη της φυλής δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις και ζουν την απόλυτη ελευθερία, κάτι που στερείται ο άνθρωπος του σύγχρονου πολιτισμού.



Οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι Stephanie Hunt και Ben Ηοgarth κατέγραψαν τη ζωή των Hadza και άλλων φυλών που έχουν επισκεφθεί στη δυτική Αφρική στο βιβλίο τους «Tribe: "Life on the Edge". A story of beauty and survival».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης