Ινδία: «Ντετέκτιβ γάμων» - Ένα επάγγελμα που «ανθεί»!

Ινδία: «Ντετέκτιβ γάμων» - Ένα επάγγελμα που «ανθεί»!

Έχουμε ακούσει για πολλά παράξενα και ασυνήθιστα επαγγέλματα κατά καιρούς, αλλά το επάγγελμα «ντετέκτιβ γάμων», που γνωρίζει μεγάλη άνθιση στην Ινδία, ξεπερνάει κάθε φαντασία...

Ινδία: «Ντετέκτιβ γάμων» - Ένα επάγγελμα που «ανθεί»!
Οι γάμοι στην Ινδία είναι ένα μεγάλο γεγονός με πολλούς προσκεκλημένους και με εκδηλώσεις που κρατούν για μέρες. Ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη, ειδικά όταν πρόκειται για την υποψήφια νύφη ή τον υποψήφιο γαμπρό.

Στην χώρα είναι συνηθισμένο φαινόμενο η οικογένεια του γαμπρού και συχνότερα η οικογένεια της νύφης, να προσλαμβάνουν ντετέκτιβ για να ερευνήσουν το παρελθόν του μέλλοντα συζύγου η της μέλλουσας συζύγου, την περιουσιακή κατάστασή τους και το οικογενειακό τους ιστορικό!



Η 53χρονη Taralika Lahiri από το Δελχί δηλώνει στο BBC ότι άρχισε την καριέρα της ως «ντετέκτιβ γάμων», χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, το 1987, ενώ το 1994 ξεκίνησε με κεφάλαιο 5.000 δολαρίων το δικό της γραφείο, που σήμερα «ανθεί» και απασχολεί προσωπικό δεκαπέντε άτομα.
Κλείσιμο

Η γυναίκα δηλώνει ότι το επάγγελμα «ντετέκτιβ γάμων» στην Ινδία γνώριζε πάντα μεγάλη άνθηση, αλλά σήμερα που το διαδίκτυο αντικατέστησε «τα προξενιά της θείας», το επάγγελμα έχει μεγάλη ζήτηση, αφού πολλές ευκατάστατες οικογένειες στη χώρα είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για να μάθουν το παρελθόν του υποψήφιου γαμπρού ή της υποψήφιας νύφης.

Η ίδια ανέφερε ότι ένας βιομήχανος από το Δελχί της ανέθεσε να ερευνήσει το παρελθόν του μέλλοντα γαμπρού του, ο οποίος ντυνόταν με ακριβά ρούχα, κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και σύχναζε στα καλύτερα καφέ. Η ντετέκτιβ ανακάλυψε ότι επρόκειτο για απατεώνα, που είχε βάλει ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο και είχε στόχο την περιουσία της κόρης του βιομηχάνου.

Αλλά και η άνοδος των διαζυγίων στην Ινδία έχει αύξηση την ζήτηση για ιδιωτικούς ερευνητές, οι οποίοι με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε περιπτώσεις έκδοσης διατροφής ή σε περιπτώσεις απιστίας.

Το επάγγελμα «ντετέκτιβ γάμων» στην Ινδία έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικότερα για γυναίκες ντετέκτιβ, αφού είναι περισσότερες οι γυναίκες πελάτισσες, που θέλουν να ερευνήσουν το τυχόν «ύποπτο» παρελθόν του μέλλοντα συζύγου τους, εξηγεί στο BBC η Taralika Lahiri.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης