Ποιος είναι ο Γάλλος τουρίστας που απήγαγαν οι τζιχαντιστές

Ποιος είναι ο Γάλλος τουρίστας που απήγαγαν οι τζιχαντιστές

O 55χρονος Εβρέ Γκουρντέλ λατρεύει τα ταξίδια, την ορειβασία και τη φωτογραφία

Ποιος είναι ο Γάλλος τουρίστας που απήγαγαν οι τζιχαντιστές
Εχει δύο πάθη: τα ταξίδια και τη φωτογραφία. O 55χρονος Εβρέ Γκουρντέλ είναι ο πρώτος Γάλλος που κρατείται όμηρος των τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Γκουρντέλ, ο οποίος απήχθη από τους φανατικούς ισλαμιστές ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχής της Αλγερίας, γεννήθηκε στη Νίκαια. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του βίντεο όπου ο ίδιος απεικονίζεται να κάνει έκκληση στον Γάλλο πρόεδρο να σταματήσει να βομβαρδίζει θέσεις τζιχαντιστών στο Ιράκ, η κυβέρνηση του Παρισιού εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή ήταν η απάντηση της γαλλικής κυβέρνησης στις απειλές που εκτόξευσε ο Ισλαμικός Στρατός εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Από την πλευρά της, η Γαλλίας διεμήνυσε ότι δεν θα έχει καμία συζήτηση και δεν θα κάνει καμία διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς του Γάλλου ομήρου. «Το Παρίσι δεν θα υποκύψει ποτέ στον εκβιασμό. Είναι στην ύπουλη φύση της τρομοκρατίας να προσφεύγει στον εκβιασμό,τον θάνατο τις απειλές.Εάν υποχωρήσουμε και κατά το ελάχιστο, της παραχωρούμε αυτή τη νίκη», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», η οποία αποτελεί παρακλάδι του Ισλαμικού Στρατού, έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Εβρέ Γκουρντέλ είναι ο Γάλλος που απήχθη στην Αλγερία. Ο άνδρας που μιλάει στο βίντεο, αναφέρει τα στοιχεία του και στη συνέχεια εξηγεί ότι απήχθη από την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Ο 55χρονος ορειβάτης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1959. Είναι οδηγός ορειβασίας και έφτασε στην Αλγερία στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ίδιος όπως εξηγεί, βρίσκεται στα χέρια μιας ένοπλης ομάδας Αλγερινών, η οποία του ζήτησε να μεταφέρει το αίτημά της στην γαλλική κυβέρνηση, να μην υπάρξει επέμβαση στο Ιράκ.

Κλείσιμο
«Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε (Φρανσουά Ολάντ) να κάνετε ότι μπορείτε, με βάση την εξουσία που έχετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ». Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Ο 55χρονος Γάλλος απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές. Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος «Ελ Αχντατ» ανέφερε ότι ο Γάλλος πολίτης έφτασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης