Το Twitter «έμαθε» για τους βομβαρδισμούς της Συρίας μισή ώρα πριν ανακοινωθούν

Το Twitter «έμαθε» για τους βομβαρδισμούς της Συρίας μισή ώρα πριν ανακοινωθούν

Ένας χρήστης του κοινωνικού δικτύου στη χώρα ήταν ο πρώτος που μετέδωσε ότι «ακούγονται δυνατές εκρήξεις» και πιθανόν να πρόκειται για «την έναρξη των αμερικανικών βομβαρδισμών»

Το Twitter «έμαθε» για τους βομβαρδισμούς της Συρίας μισή ώρα πριν ανακοινωθούν
Ακόμα μία φορά, οι χρήστες των social media ήταν εκείνοι που μετέδωσαν πρώτοι μια μεγάλη είδηση, αναρτώντας ως αυτόπτες μάρτυρες ό,τι έβλεπαν ή άκουγαν. Αυτή τη φορά, ένας χρήστης του Twitter από τη Συρία, που βρίσκεται στη Ράκκα, μετέδωσε πως άκουσε πολύ δυνατές εκρήξεις και πως πιθανότατα πρόκειται για την έναρξη των αμερικανικών βομβαρδισμών στη χώρα. Το πρώτο tweet του Σύριου αναρτήθηκε περίπου μισή ώρα πριν την επίσημη επιβεβαίωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο. 



Κλείσιμο
Ο χρήστης με το όνομα Αμπντουλκαντέρ Χαρίρι, έγραψε ότι «τεράστιες εκρήξεις» ταρακούνησαν τη Ράκα λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ίσως είναι η αρχή των αεροπορικών επιδρομών κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκκα». 

Το Πεντάγωνο έκανε την ανακοίνωση περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 21:30 ανατολική ώρα, δηλαδή 4:30 τα ξημερώματα ώρα Συρίας. 

Στις 4:35, ο Χαρίρι γράφει πως ο ουρανός είναι «γεμάτος drones» και ότι ακούγεται ο θόρυβος των πολεμικών αεροσκαφών. Ήταν εκείνη η ώρα που ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι επιβεβαίωνε τις αεροπορικές επιδρομές κατά των στόχων του ΙΚ στη Συρία, με βομβαρδιστικά και πυραύλους Τόμαχοκ. 

Ένα από τα μεγάλα γεγονότα που μεταδόθηκαν στο Twitter πριν ανακοινωθούν και επιβεβαιωθούν επισήμως, ήταν και η εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν, τον Μάιο του 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης