Νέο βίντεο με τον δημοσιογράφο-όμηρο των τζιχαντιστών: Ο Ομπάμα δεν θα βγει νικητής

Νέο βίντεο με τον δημοσιογράφο-όμηρο των τζιχαντιστών: Ο Ομπάμα δεν θα βγει νικητής

Ο Τζον Κάντλι απήχθη από τη Συρία το 2012, φορά την πορτοκαλί στολή και επικρίνει τις πολεμικές προετοιμασίες της Ουάσινγκτον κατά των φανατικών ισλαμιστών

Νέο βίντεο με τον δημοσιογράφο-όμηρο των τζιχαντιστών: Ο Ομπάμα δεν θα βγει νικητής
Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία ένα ακόμα βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο Βρετανός δημοσιογράφος, Τζον Κάντλι, ο οποίος επικρίνει τις πολεμικές προετοιμασίες της Ουάσινγκτον κατά των φανατικών ισλαμιστών, σύμφωνα με την υπηρεσία "SITE", όπως αναφέρει το Reuters. Πρόκειται για ένα πεντάλεπτο βίντεο, στο οποίο ο άνδρας φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προσπάθησε να μην εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες ακολούθησε ο προκάτοχός του, Τζορτζ Μπους, τώρα βρίσκεται σ' έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα είναι ο νικητής. 

Ο άντρας, που φοράει και αυτός πορτοκαλί μπλούζα, όπως και άλλοι τρεις όμηροι -δύο Αμερικανοί κι ένας Βρετανός- που αποκεφαλίστηκαν on air από τον Βρετανό δήμιο "Τζον", περιγράφει το Ισλαμικό Κράτος ως την πιο ισχυρή οργάνωση των τζιχαντιστών στην πρόσφατη ιστορία. 

Το βίντεο φέρεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί πριν την έναρξη των αμερικανικών εναέριων επιδρομών και των συμμάχων τους στο διεθνή συνασπισμό κατά θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία. Ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, που συνεργαζόταν με τις εφημερίδες "Sunday Times", "The Sun" και " Sunday Telegraph", όπως και με το Γαλλικό Πρακτορείο, απήχθη στη Συρία από φανατικούς ισλαμιστές, λίγο μετά την άφιξή του το 2012.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης