Νέα Υόρκη: Συνάντηση Ολάντ με τον Ιρανό ομόλογό του

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Ολάντ με τον Ιρανό ομόλογό του

Η Γαλλία συμμετέχει ενεργά στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ υποστηρίζοντας την αμερικανική εκστρατεία εναντίον των ισλαμιστών μαχητών

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Ολάντ με τον Ιρανό ομόλογό του
Το ζήτημα του κατά πόσον το Ιράν θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στον διεθνή συνασπισμό κατά της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης τοπυ Ισλαμικού Κράτους είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης του γάλλου και του ιρανού προέδρου όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράντ Φαμπιούς.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί πρόκειται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη. Η Γαλλία συμμετέχει ενεργά στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ υποστηρίζοντας την αμερικανική εκστρατεία εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν τον υπ αριθμόν ένα κίνδυνο για τη Μέση Ανατολή καθώς έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας ενώ κατηγορούνται για πολλαπλές σφαγές αμάχων και δημόσιους αποκεφαλισμούς ομήρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης