Πολωνία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς

Πολωνία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς

Η νέα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να εργαστεί σκληρά με στόχο να εγγυηθεί «την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε κάθε Πολωνικό σπίτι»

Πολωνία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς
Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου της χώρας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας υπό την πρωθυπουργό Εύα Κόπατς, με βασικό διακύβευμα να εγγυηθεί τη συνέχιση του έργου της απερχόμενης κυβέρνησης του Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ανάμεσα στα καθήκοντα που καλείται να αναλάβει η κυβέρνηση αυτή είναι, σύμφωνα με τον Κομορόφσκι, «οι προετοιμασίες της Πολωνίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» με την εισδοχή της στην ευρωζώνη. Αυτή η εισδοχή, για την οποία η Βαρσοβία δεν έχει ορίσει την ημερομηνία, απαιτεί κυρίως μία αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η νέα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να εργαστεί σκληρά με στόχο να εγγυηθεί «την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε κάθε Πολωνικό σπίτι».

Κλείσιμο
Το νέο υπουργικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ορκίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας τελετής που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, διαθέτει 5 νέους υπουργούς, περιλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι αντικαταστάθηκε από τον Γκρέγκορ Σκετίνα, ένας βαρόνος του κόμματος της Κόπατς, της Πλατφόρμας Πολιτών (PO, κεντροδεξιά) και μεγαλύτερο πολιτικό αντίπαλο του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Γκρέγκορ Σκετίνα τάχθηκε υπέρ της «εξομάλυνσης» των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία και την Ουκρανία, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα εξάλλου συγκαταλέγονται έξι γυναίκες-αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Η μια εξ αυτών, η Τερέζα Πιοτρόβσκα, ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία της Πολωνίας.

Η Κόπατς θα παρουσιάσει τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής της στο Κοινοβούλιο την 1η Οκτωβρίου προτού ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης