Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα κτίρια της Κομισιόν για το φόβο των τζιχαντιστών

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα κτίρια της Κομισιόν για το φόβο των τζιχαντιστών

Μετά την αποκάλυψη του γαλλικού πρακτορείου για τη σύλληψη δύο ατόμων τουρκικής καταγωγής που σχεδίαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα κτίρια της Κομισιόν για το φόβο των τζιχαντιστών
Στην ενίσχυση της ασφάλειάς στα κτίριά της προχώρησε η Κομισιόν μετά τις αποκαλύψεις για τη σύλληψη δύο ατόμων τουρκικής καταγωγής που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες.

Παρόλα αυτά η Κομισιόν επιμένει ότι δεν έχει στοιχεία για «συγκεκριμένες απειλές» εναντίον των κτιρίων της.

«Ήρθαμε σε επαφή με τις βελγικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για συγκεκριμένη απειλή εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ωστόσο, σε ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για ζητήματα ασφαλείας έκανε γνωστό πως «αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας στα κτίρια της Επιτροπής», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μπέλγκα.

Σήμερα το πρωί, όσοι έμπαιναν στα κτίρια της Επιτροπής ελέγχονταν στην είσοδο, και όχι στο εσωτερικό τους όπως γίνεται συνήθως. Ερωτηθείς για την εγκατάσταση αυτο το καλοκαίρι ηλεκτρονικών περιστρεφόμενων θυρών αντί των αυτόματων θυρών, ο Τοντ διαβεβαίωσε πως αυτό «προβλεπόταν εδώ και δύο χρόνια».

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι «κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος δύο προσώπων στις 7 Αυγούστου 2014, τα οποία συνελήφθησαν για συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και παραβίαση της νομοθεσίας περί οπλοφορίας μέσα σε πλαίσιο τρομοκρατίας» αλλά χαρακτήρισε «εσφαλμένες» τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Δευτέρας από το βελγικό Τύπο περί ανακάλυψης εκρηκτικών στη διάρκεια ερευνών.

Όμως «δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό συγκεκριμένες ενδείξεις» ότι κάποιο «συγκεκριμένο σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφεύχθηκε», διαβεβαίωσε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. «Αντίθετα διαπιστώθηκε πως ορισμένα πρόσωπα ζούσαν σε μια διεύθυνση κοντά σε ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης