Αμερικανικά αεροσκάφη αναζητούν πάνω από βρετανικό έδαφος ίχνη του τζιχάντι Τζον

Αμερικανικά αεροσκάφη αναζητούν πάνω από βρετανικό έδαφος ίχνη του τζιχάντι Τζον

Συλλέγουν στοιχεία τηλεφωνικών επικοινωνιών και τα στέλνουν στις ΗΠΑ για ανάλυση - «Πιστεύουμε ότι οι συνεργοί του είναι στη Βρετανία» δηλώνει πηγή από το FBI

Αμερικανικά αεροσκάφη αναζητούν πάνω από βρετανικό έδαφος ίχνη του τζιχάντι Τζον
Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα «οργώνουν» τον ουρανό της Βρετανίας σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον υπ' αριθμό 1 καταζητούμενο παγκοσμίως, τον Βρετανό δήμιο "Τζον" αλλά και τους συνεργούς του. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής Daily Mail και της Sunday Express, αμερικανικά αεροσκάφη τα οποία πιλοτάρουν Βρετανοί και στα οποία επιβαίνουν πράκτορες του FBI, ίπτανται στον βρετανικό ουρανό παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και τους υπολογιστές, προκειμένου να εντοπίσουν τα χνάρια του «χασάπη» Τζον, ο οποίος on camera δεν δίστασε να πάρει τα κεφάλια τριών ομήρων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους: δύο Αμερικανών και ενός Βρετανού.

Το υλικό που συλλέγουν τα αεροσκάφη αποστέλλεται στις ΗΠΑ για ανάλυση, αναφέρει η Sunday Express. Πηγή του FBI, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Ηλεκτρονικά αποτυπώματα μπορεί να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο δήμιος Τζον γιατί πιστεύουμε ότι οι συνεργοί του βρίσκονται στη Βρετανία». 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα αεροσκάφη αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται και από την αστυνομία για τον εντοπισμό φυλακισμένων που έχουν αποδράσει.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, η Γερουσία ανακοίνωσε ότι προσφέρει 6 εκατομμύρια λίρες ως αμοιβή σε οποιοδήποτε διαθέτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες και να οδηγήσουν στην σύλληψη του τζιχαντιστή Τζον. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, μέλη της οικογένειας του «δήμιου» Τζον ανακρίνονται από τις βρετανικές αρχές κι έναν πράκτορα του FBI. 

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές,ο «δήμιος» Τζον κατάγεται από το νότιο Λονδίνο και, μάλιστα, ήταν γνωστός στις αρχές του Λονδίνου προτού μεταβεί στη Συρία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης