«Ολική επαναφορά» για Σαρκοζί

«Ολική επαναφορά» για Σαρκοζί

Επέστρεψε δριμύτερος με υποσχέσεις προς τους πολίτες αλλά και φουλ επίθεση κατά των πολιτικών του αντιπάλων

«Ολική επαναφορά» για Σαρκοζί
Λαγούς με πετραχήλια έταξε στους συμπολίτες του αλλά και στις γαλλικές εταιρείες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί καθώς στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη, υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος και δεσμεύτηκε πως θα φέρει πίσω στο κόμμα του ψηφοφόρους που στράφηκαν στη σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, τα γαλλικά ΜΜΕ ασχολούνται με την επιστροφή του Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της χώρας αφού ο ίδιος τα έχει... βομβαρδίσει με δηλώσεις. Την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, το Σάββατο έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Journal du Dimanche» και χτες αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό μιλώντας «έξω από τα δόντια».

Κλείσιμο
Λαμβάνοντας υπόψη του την δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία, τα δύο τρίτα των Γάλλων δεν βλέπουν με «καλό μάτι» το πολιτικό του come back, ο Σαρκοζί περνά στην αντεπίθεση προκειμένου να αναστρέψει το δυσμενές για τον ίδιο κλίμα, αναφέρει η «Le Figaro».

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο «France 2», ο πρώην πρόεδρος έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εταιρειών αλλά και των Γάλλων ψηφοφόρων.

«Σήμερα, η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιστρέψει κοντά στο 4%, η Γερμανία ευημερεί, η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση, και όμως συνεχίζουμε να λιμνάζουμε και να έχουμε αυξανόμενη ανεργία. Γιατί; Επειδή το μοντέλο μας πρέπει να αναδιαρθρωθεί πλήρως», είπε στη συνέντευξή του.

Ο Σαρκοζί τόνισε ότι, το μόνο ερώτημα που έχει σημασία είναι να βρεθεί ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και να σταματήσουν οι νέοι να εγκαταλείπουν τη Γαλλία, επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να επιτύχουν μέσα σε αυτή τη χώρα.

Αναφερόμενος στο ρεύμα της Μαρίν Λεπέν, είπε χαρακτηριστικά πως οι ψηφοφόροι της «δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην Λεπέν. Νομίζω ότι είναι φοβισμένοι, νομίζω ότι υποφέρουν». Θα τους «αναζητήσει, έναν προς έναν για να τους πείσει» ως προς τη δική του εναλλακτική λύση, είπε.

Εντύπωση, πάντως, έχει προκαλέσει η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε στους δύο πολιτικούς του αντιπάλους για την ηγεσία του κόμματος «UMP», Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ. Για τον δεύτερο είπε ότι είναι... γηραιός και ο δεύτερος ότι δεν...ταιριάζει στην κεφαλή της γαλλικής Δεξιάς. Εσπευσε, όμως,να τονίσει ότι χρειάζεται και τους δύο στην εκστρατεία του.Για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ ο Σαρκοζι δήλωσε ότι θα του φερθεί ευγενικά αφού ήδη οι Γάλλοι πολίτες του έχουν δείξει την... έξοδο.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας,Φρανσουά Φιγιόν προσπάθησε να προβάλει τον εαυτό του ως μια ενωτική δύναμη, αναρτώντας χτες στο λογαριασμό του στο Twitter το σχόλιο: «Σήμερα, το ερώτημα δεν είναι να μάθουμε ποιος μπορεί να νικήσει τον Ολάντ Θεωρητικά, ο καθένας μπορεί... Το ερώτημα είναι πώς θα ενώσουμε τους Γάλλους... δεν είμαι υπέρ της λατρείας των σωτήρων, αλλά υπέρ της λατρείας των ιδεών!»

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, μιλώντας χτες στη γαλλική τηλεόραση και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «iTele» και «Europe 1» εμφανώς απογοητευμένος από τις επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με τον Σαρκοζί, αναγνώρισε ότι «ο αγώνας έχει ξεκινήσει» .

Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει το πρόσωπο- κλειδί στης εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για τον Φρενετερίκ Πεσενάρ, έναν πρώην αστυνομικό και παιδικό φίλο του πρώην Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα συντονίσει την προεκλογική καμπάνια του πρώην ένοικου του Μεγάρου των Ηλυσίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης