Κάλεσμα Νετανιάχου στη Δύση να μη χαλαρώσει την πίεση στο Ιράν

Κάλεσμα Νετανιάχου στη Δύση να μη χαλαρώσει την πίεση στο Ιράν

Για να εξασφαλίσει τη συνεργασία του στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών

Κάλεσμα Νετανιάχου στη Δύση να μη χαλαρώσει την πίεση στο Ιράν
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις να μη χαλαρώσουν την πίεση προς το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνεργασία της Τεχεράνης στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

"Γνωρίζω με βεβαιότητα τι θα έλεγε ο Μεναχέμ Μπέγκιν (ο εκλιπών ισραηλινός πρωθυπουργός) για κάτι το οποίο ακούω όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες από διακεκριμένους σχολιαστές στη Δύση. Λένε ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να χαλαρώσουν (την πίεση προς) το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ώστε το Ιράν να πολεμήσει κατά του ΙΚ. Οι Φρουροί της Επανάστασης πολεμάνε το ΙΚ για τα δικά τους συμφέροντα. Πολεμάνε για το ποιός θα κυβερνήσει τον ισλαμιστικό κόσμο...Είναι σαν ο (σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Άσαντ να πει 'Μην πιέζετε για τα χημικά μου όπλα. Δώστε μου πίσω τα χημικά μου όπλα ώστε να πολεμήσω το ΙΚ.' Και τα δύο είναι παράλογα.

Ο Μεναχέμ Μπέγκιν θα το απέρριπτε αμέσως και το ίδιο κι εγώ... ", είπε ο Νετανιάχου σε κέντρο που έχει ανεγερθεί στη μνήμη του Μπέγκιν στην Ιερουσαλήμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης