Ερντογάν: Δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων

Ερντογάν: Δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων

Κατηγορηματικός ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει πως οι Τούρκοι υπήκοοι που απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος αφέθηκαν ελεύθεροι μέσω διπλωματικής οδού

Ερντογάν: Δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων
Μία ημέρα μετά την άφιξη των 49 ομήρων στην Τουρκία, έπειτα από μήνες παραμονής στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε κατηγορηματικά πως η απελευθέρωση επιτεύχθηκε χάρη στη διπλωματική οδό και όχι έπειτα από καταβολή λύτρων.


Όπως τόνισε ο Ερντογάν οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, εκ των οποίων διπλωμάτες και παιδιά, έπειτα από τρίμηνη κράτησή τους από τους εξτρεμιστές, οι οποίοι τους απήγαγαν από τη Μοσούλη του Ιράκ.
Κλείσιμο

Επισήμανε, λοιπόν, πως η απελευθέρωσή τους ήταν αποτέλεσμα διπλωματικών και πολιτικών διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως δεν γίνεται λόγος για καταβολή λύτρων.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι στην πόλη Τελ Αμπιάντ στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, αφού μεταφέρθηκαν από την συριακή πόλη Ράκα, που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών.



Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν αποκάλυψε πως βρίσκεται σε επαφές με το ΝΑΤΟ για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων της χώρας με το Ιράκ και τη Συρία, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης