Άλεξ Σάλμοντ: Οι Βρετανοί μας ξεγέλασαν

Άλεξ Σάλμοντ: Οι Βρετανοί μας ξεγέλασαν

Μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός της χώρας τα... ρίχνει στο Γουεστμίνστερ

Άλεξ Σάλμοντ: Οι Βρετανοί μας ξεγέλασαν
Μπορεί να ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Σκωτίας και την ηγεσία του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα της καμπάνιας του υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως, ο Άλεξ Σάλμοντ επανέρχεται στο κλίμα πολεμικής που είχε δημιουργηθεί προ ημερών.

Ο Σάλμοντ, λοιπόν, κατηγόρησε ανοιχτά τους επικεφαλής των τριών κύριων κομμάτων της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, Εντ Μίλιμπαντ και Νικ Κλεγκ, ότι «ξεγέλασαν τους Σκωτσέζους» με τις υποσχέσεις για μεγαλύτερες εξουσίες στη Σκωτία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ενέργεια απελπισίας την ανακοίνωση εξουσιών από τον Κάμερον, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τους πολίτες από το να ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κλείσιμο
Επιπλέον, δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός φοβήθηκε ότι το ευρωσκεπτικιστικό βρετανικό κόμμα θα μπορούσε να απειλήσει τη θέση του, αν τελικά υπερίσχυε το «ναι» στο δημοψήφισμα.
«Πιστεύω πως η υπόσχεσή τους μαγειρεύτηκε ως αποτέλεσμα της απελπισίας τους τις τελευταίες ημέρες της καμπάνιας. Νομίζω πως όλοι στη Σκωτία το αντιλαμβάνονται αυτό. Ο κόσμος παραπλανήθηκε, ξεγελάστηκε. Εκείνοι είναι εξοργισμένοι», πρόσθεσε.

Το Λονδίνο από την άλλη απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σάλμοντ, επιμένοντας πως οι υποσχέσεις θα υλοποιηθούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης