Πάπας: Κανείς δεν μπορεί να ασκεί βία στο όνομα του Θεού

Πάπας: Κανείς δεν μπορεί να ασκεί βία στο όνομα του Θεού

Από την Αλβανία όπου βρίσκεται ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταδίκασε την αγριότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Πάπας: Κανείς δεν μπορεί να ασκεί βία στο όνομα του Θεού
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλβανία ο Πάπας Φραγκίσκος, εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά των εξτρεμιστών, καταδικάζοντας την ωμότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κανείς δε μπορεί να ασκεί βία με το πρόσχημα τη θρησκεία.

«Κανείς να μην σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει το Θεό ασπίδα όταν σχεδιάζει και εκτελεί πράξεις βίας και περιφρόνησης», δήλωσε ο Πάπας, τονίζοντας ότι η αληθινή έννοια της θρησκείας προδίδεται από εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες εκμεταλλεύονται τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων δογμάτων και τις μετατρέπουν σε επικίνδυνο παράγοντα αντιπαράθεσης και βίας.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, παρουσίασε το αλβανικό πολιτικό σύστημα και την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των θρησκειών στην Αλβανία ως «πρότυπο», επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία χώρα ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία του έθνους και μια χώρα μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την πίστη τους αντιμετωπίζοντας τις διώξεις.

Σχετικά με την συνύπαρξη θρησκειών στην Αλβανία, μάλιστα, δήλωσε πως επικρατεί αμοιβαίο κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε καθολικούς, ορθόδοξους και μουσουλμάνους.
Παράλληλα, επισήμανε πως πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε η οικονομική ευημερία και η ανάπτυξη να είναι στη διάθεση όλων και όχι μόνο μιας μερίδας του πληθυσμού, καλώντας τους αρμοδίους να μην ξεχνούν τα δικαιώματα των φτωχών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης