Στην Τουρκία διέφυγαν 70.000 Κούρδοι της Συρίας

Στην Τουρκία διέφυγαν 70.000 Κούρδοι της Συρίας

Αναμένονται εκατοντάδες ακόμα πρόσφυγες να βρουν καταφύγιο στην γειτονική Τουρκία τις ερχόμενες ημέρες

Στην Τουρκία διέφυγαν 70.000 Κούρδοι της Συρίας
Μέσα σε μόλις δύο ημέρες 70.000 Κούρδοι της Συρίας εκτιμάται ότι έχουν εγκαταλείψει την Συρία για να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία, έπειτα από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Η Ύπατη Αρμοστεία ενισχύει τη δράση της για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Τουρκίας να έλθει αρωγός των περίπου 70.000 Σύρων που διέφυγαν αυτές τις τελευταίες 24 ώρες προς την Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, αναφέρεται πως η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την άφιξη και άλλων εκατοντάδων προσφύγων τις ερχόμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της για τους Σύρους πρόσφυγες που άρχισαν την Πέμπτη να εγκαταλείπουν τον τομέα της πόλης  Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά) που είναι περικυκλωμένη από τους μαχητές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η Άιν αλ-Άραμπ, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, δεν είχε μέχρι τώρα πληγεί ιδιαίτερα από τη σύγκρουση στη χώρα και περίπου 200.000 εκτοπισμένοι Σύριοι είχαν βρει εκεί καταφύγιο, αναφέρει ο ΟΗΕ, ωστόσο οι Κούρδοι αναγκάζονται να διαφύγουν λόγο της πολιορκίας των ισλαμιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης