Γιατί το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την πρόεδρο της Αργεντινής;

Γιατί το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την πρόεδρο της Αργεντινής;

Λόγω της φιλίας της με τον Πάπα Φραγκίσκο και της αναγνώρισης Ισραήλ και Παλαιστίνης

Γιατί το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την πρόεδρο της Αργεντινής;
Απειλές από το Ισλαμικό Κράτος έχει δεχθεί η πρόεδρος της Αργεντινής, όπως η ίδια η Κριστίνα Φερνάντες αποκάλυψε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Βατικανό.

Ο λόγος; Σύμφωνα με την κυρία Φερνάντες είναι η φιλία της με τον συμπατριώτη της Πάπα Φραγκίσκο αλλά και η αναγνώριση τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης.

Η πρόεδρος Φερνάντες δήλωσε ότι το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος τη σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση που εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ έχει καταφέρει να αρπάξει αρκετά μεγάλα εδάφη και στις δύο χώρες.

Κλείσιμο
Η καταγγελία της προέδρου της Αργεντινής έγινε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης μετά τη συνάντησή της με τον πάπα Φραγκίσκο. Η Φερντάντες πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι δεν τη αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών και ότι αν επικεντρωθεί σε τέτοιες απειλές τότε «θα πρέπει να ζει κάτω από το κρεβάτι». Το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει συχνά καταδικάσει την ιδέα του πολέμου στο όνομα του Θεού, είπε ότι θα ήταν θεμιτό για την διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει η «άδικη επίθεση» από τους τζιχαντιστές που έχουν σκοτώσει ή εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και τη Συρία, πολλοί εκ των οποίων είναι χριστιανοί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης