ΗΠΑ: Διαδήλωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

ΗΠΑ: Διαδήλωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Πάνω από 100.000 πολίτες αναμένεται να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας

ΗΠΑ: Διαδήλωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Σε μία προσπάθεια να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής οι πολίτες της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν αύριο Κυριακή σε διαδήλωση, η οποία προαναγγέλεται ως η «μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης στο Μανχάταν αναμένονται πάνω από 100.000 άνθρωποι, δύο ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, όπου περισσότεροι από
120 παγκόσμιοι ηγέτες και επικεφαλής της οικονομίας, πρόκειται να συνομιλήσουν.

Κλείσιμο
Η Σύνοδος έχει στόχο να ενισχύσει πολιτικά την προσπάθεια υιοθέτησης, στα τέλη του 2015 στο Παρίσι, μιας συνολικής συμφωνίας για μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.
Η πορεία οργανώθηκε από περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, σχολεία, οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να ζητηθεί η ανάληψη άμεσης δράσης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Περισσότερες από 2.600 παρόμοιες πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της Κυριακής για να «ενώσει τα χέρια του μ' αυτούς που διαδηλώνουν για να αναληφθεί δράση για το κλίμα». «Είμαστε μαζί τους στη σωστή πλευρά αυτού του τόσο σημαντικού για το κοινό μέλλον μας θέματος», δήλωσε ο Μπαν.

Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Γραμματέας του ΟΗΕ για το Κλίμα Κριστιάνα Φιγκέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάρκ Ράφαλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης