Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη Νέα Ζηλανδία

Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη Νέα Ζηλανδία

Περίπου 3,3 εκατ. πολιτών προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν εκπροσώπους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη Νέα Ζηλανδία
Άνοιξαν οι κάλπες στη Νέα Ζηλανδία για τις γενικές βουλευτικές εκλογές όπου περίπου 3,3 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 120 εκπροσώπους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου σε περισσότερα από 2.500 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα από την μεγαλύτερη πόλη το Ώκλαντ έως τα απομακρυσμένα νησιά Τσάταμ, που βρίσκονται σε 800 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 19.00 (τοπική ώρα), ενώ επισημαίνεται πως οι selfies απαγορεύονται την ώρα της ψηφοφορίας, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να φωτογραφηθούν αφότου έριξαν την ψήφο τους στην κάλπη.

Τη στιγμή που η καμπάνια έχει ολοκληρωθεί και απαγορεύεται να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι με οποιοδήποτε τρόπο, η εθνική εκλογική επιτροπή απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες με στόχο να ξεπεραστεί το 69% που ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές το 2011.
Κλείσιμο

Η επιτροπή έχει συστήσει το μέθοδο της «κινητής ψήφου» όπου μέλη της θα μεταβούν στα τροχόσπιτα και τις εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη σεισμόπληκτη πόλη του Κράισττσερτς τη μεγαλύτερη πόλη του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας και δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας για να ψηφίσουν οι σεισμοπαθείς.

Στην ψηφοφορία θα λάβει μέρος επίσης το πλήρωμα και οι επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό του Εθνικού Ινστιτούτου Νερών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό με τον καπετάνιο του ερευνητικού σκάφους να παίζει το ρόλο του εκλογικού επιμελητή για την καταμέτρηση των ψήφων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης