Γιατί είναι εκνευρισμένος με την Μέρκελ ο Μπαν Κι Μουν;

Γιατί είναι εκνευρισμένος με την Μέρκελ ο Μπαν Κι Μουν;

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel του είπε δύο φορές «όχι» σε πρόσκληση

Γιατί είναι εκνευρισμένος με την Μέρκελ ο Μπαν Κι Μουν;
«Εκνευρισμένος» με την Γερμανίδα καγκελάριο είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Αιτία της διατάραξης -των καλών κατά τα άλλα σχέσεών τους- είναι η επικείμενη απουσία της Άνγκελα Μέρκελ από τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 23η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι δυσαρεστημένος με την Μέρκελ, καθώς ενώ η Καγκελαρία είχε επικαλεστεί εδώ και μήνες «λόγους προγράμματος», ο κ. Μπαν επανήλθε στο ερώτημα παίρνοντας πάλι ως απάντηση το «όχι».

Μετά και τη νέα αρνητική απάντηση, ο Μπαν ακύρωσε «εκνευρισμένος» την προγραμματισμένη συμμετοχή του στον πέμπτο «Διάλογο του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα», ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο.

Κλείσιμο
Στην Σύνοδο Κορυφής της Νέας Υόρκης, η οποία θεωρείται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας συνθήκης για το κλίμα που θα υιοθετηθεί το 2015 στο Παρίσι, έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η κυρία Μέρκελ θα εκπροσωπηθεί στην Σύνοδο από την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ, παρά το γεγονός ότι -όπως επισημαίνει το Spiegel- στη Σύνοδο υπό τον Μπαν δεν προβλέπεται η συμμετοχή υπουργών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης