Ουκρανία: Νέες συγκρούσεις με τουλάχιστον επτά νεκρούς παρά την εκεχειρία

Ουκρανία: Νέες συγκρούσεις με τουλάχιστον επτά νεκρούς παρά την εκεχειρία

Παρά τις συγκρούσεις αντιπρόσωποι του Κιέβου και των ηγετών των αυτονομιστών αναμένεται να συναντηθούν στη Λευκορωσία

Ουκρανία: Νέες συγκρούσεις με τουλάχιστον επτά νεκρούς παρά την εκεχειρία
Την ώρα που αντιπρόσωποι του Κιέβου και των ηγετών των αυτονομιστών σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας προκειμένου να συζητήσουν για την «εύθραυστη» εκεχειρία, στην ανατολική Ουκρανία οι μάχες μαίνονται.

Σήμερα, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ είναι σοβαρά τραυματισμένοι, κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντρίι Λισένκο δήλωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό έξι στρατιωτών που αγνοούνται, πρόσθεσε ο Λισένκο. Στις πόλεις Ντονέτσκ και Μακιίβκα τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά πυροβολικού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο Λισένκο επεσήμανε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες παραβίασαν την εκεχειρία βάλλοντας εναντίον κυβερνητικών θέσεων σε τουλάχιστον 17 περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες.

Κλείσιμο
Οι αντάρτες από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι απλώς ανταπέδωσαν τα πυρά όταν δέχθηκαν επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Παράλληλα ένας διοικητής δήλωσε στο Interfax ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Σλοβιανοσέρμπσκ στην επαρχία Λουχάνσκ και δύο μαχητές τραυματίστηκαν.

Ο Αλεξέι Καριάκιν, ένας εκ των επικεφαλής των ανταρτών από το Λουχάνσκ, δήλωσε ότι το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εκεχειρία. Ειδικός ρόλος θα δοθεί στους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), πρόσθεσε στο πρακτορείο Itar-Tass.

Ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, διοικητής των ανταρτών από το Ντονέτσκ, επεσήμανε ότι οι αυτονομιστές θα επιμείνουν στην ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Την 5η Σεπτεμβρίου οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια διαπραγματεύσεων στο Μινσκ να τηρήσουν εκεχειρία επ΄ αόριστον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης