Σκωτία: «Μέθυσαν» από τη χαρά τους για το «όχι» στην ανεξαρτησία οι παραγωγοί ουίσκι

Σκωτία: «Μέθυσαν» από τη χαρά τους για το «όχι» στην ανεξαρτησία οι παραγωγοί ουίσκι

Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την ΕΕ

Σκωτία: «Μέθυσαν» από τη χαρά τους για το «όχι» στην ανεξαρτησία οι παραγωγοί ουίσκι
Πολύπλευρες διαστάσεις έχει το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτητοποίηση της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μία από αυτές, αφορά και στην τοπική αγορά... ουίσκι!

Πράγματι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας «τη σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).

Κλείσιμο
Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.

Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας, μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι, οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη, ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Η SWA επισήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες, τις οποίες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δεσμεύθηκε να παραχωρήσει στη Σκωτία, ως «αντάλλαγμα» για το «ναι» στην παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις, που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας» πρόσθεσε ο Φροστ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης