Φτιάχνουν δομές κράτους οι τζιχαντιστές - Ίδρυσαν αστυνομία στη Νινευή

Φτιάχνουν δομές κράτους οι τζιχαντιστές - Ίδρυσαν αστυνομία στη Νινευή

Θα εποπτεύει αν εφαρμόζονται «οι αποφάσεις της θρησκευτικής δικαιοσύνης,  θα διατηρεί την τάξη και θα συλλαμβάνει ενόχους και διεφθαρμένους» λέει ισλαμική ιστοσελίδα - Κατήργησαν τη διαδασκαλία ιστορίας, τέχνης, μουσικής και αγωγής του πολίτη από τα σχολεία

Φτιάχνουν δομές κράτους οι τζιχαντιστές - Ίδρυσαν αστυνομία στη Νινευή
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Νινευή του βορειοδυτικού Ιράκ έχουν δημιουργήσει μια αστυνομική δύναμη η οποία είναι αρμόδια να εποπτεύει αν εφαρμόζονται «οι αποφάσεις της θρησκευτικής δικαιοσύνης», σύμφωνα με έναν ισλαμιστικό ιστότοπο.

Φωτογραφίες στον ιστότοπο δείχνουν ένοπλους άνδρες με μαύρα ρούχα τα οποία έχουν τυπωμένο στο μανίκι: «Ισλαμική αστυνομία της επαρχίας Νινευή». Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα σε φρεσκοβαμμένα αστυνομικά οχήματα και μια φωτογραφία τους δείχνει σε ένα ποταμόπλοιο.



Δεν είναι ξεκάθαρο πότε αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες στον ιστότοπο, ούτε το πότε δημιουργήθηκε αυτή η αστυνομική δύναμη.
Κλείσιμο

Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες αναφέρει ότι οι δυνάμεις αυτές «θα διατηρούν την τάξη και θα συλλαμβάνουν ενόχους και διεφθαρμένους». Διευκρινίζεται εξάλλου ότι η δύναμη αυτή θα είναι διαφορετική από τις αστυνομικές δυνάμεις σε άλλες επαρχίες, χαρακτηρίζοντάς την «ένα εργαλείο για να καταστέλλονται οι διαφωνούντες».



Κάτοικοι της Νινευή δήλωσαν ότι βασικό καθήκον της αστυνομίας φαίνεται να είναι η σύλληψη ανθρώπων οι οποίοι θεωρούνται από το ΙΚ αντίθετοι με τον σκοπό του.



Η αστυνομία αυτή έχει στήσει οδοφράγματα και έχει διεξάγει έρευνες σε σπίτια, σύμφωνα με τους κατοίκους. Μια φωτογραφία δείχνει έναν άνδρα με δεμένα τα μάτια να μεταφέρεται στη φυλακή.



Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει και πλέον κυβερνά την επαρχία Νινευή. Τον Ιούνιο οι τζιχαντιστές είχαν ανακοινώσει στους χριστιανούς της Μοσούλης ότι θα πρέπει να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ ή να πληρώνουν θρησκευτικό φόρο.



Αυτό τον μήνα το ΙΚ εξέδωσε διάταγμα με τον οποία αλλάζει τα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία, καταργώντας την ιστορία, την τέχνη, τη μουσική και την αγωγή του πολίτη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης