Και η Βρετανία στη «μάχη» κατά του Έμπολα: Στέλνει κρεβάτια στη Σιέρα Λεόνε

Και η Βρετανία στη «μάχη» κατά του Έμπολα: Στέλνει κρεβάτια στη Σιέρα Λεόνε

Την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας της δυτικής Αφρικής θέτει τους πολίτες της σε τριήμερη καραντίνα

Και η Βρετανία στη «μάχη» κατά του Έμπολα: Στέλνει κρεβάτια στη Σιέρα Λεόνε
Κρεβάτια στέλνει στη Σιέρα Λεόνε η Βρετανία, συνδράμοντας τη χώρα της δυτικής Αφρικής, που μάχεται για να φρενάρει την εξάπλωση του ιού 'Έμπολα.

Η κυβέρνηση της αφρικανικής αυτής χώρας βάζει σε τριήμερη καραντίνα τους πολίτες της, με εξαίρεση το νοσηλευτικό προσωπικό και τις δυνάμεις ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του θανατηφόρου ιού.

Από τα μεσάνυχτα και για τα επόμενα τρία 24ωρα, κάθε δραστηριότητα στη Σιέρα Λεόνε αναστέλλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων θα πρέπει να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εθελοντές και τους γιατρούς που θα τους επισκεφθούν για τους τρόπους μετάδοσης του ιού. Οι εθελοντές θα διανείμουν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια και σαπούνια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, το Λονδίνο θα αποστείλει 700 κρεβάτια στη Σιέρα Λεόνε -200 βρίσκονται ήδη... καθ' οδόν και τα υπόλοιπα 500 θα διανεμηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Κλείσιμο

Επιπλέον, Βρετανοί μηχανικοί του στρατού θα εντοπίσουν τις περιοχές στην αφρικανική χώρα, όπου θα πρέπει να στηθούν νέα κέντρα θεραπείας.  
 
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα δράση, για να αποτραπεί μία παγκόσμια καταστροφή.
  
Η Βίκι Χόκινς, διευθύντρια της οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" στη Δυτική Αφρική, χαιρέτισε τη συνδρομή της βρετανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να σταλεί το ταχύτερο δυνατό.

Η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και η Γουινέα είναι οι χώρες της μαύρης ηπείρου που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από το θανατηφόρο ιό.

Σύμφωνα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Έμπολα έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 2.600 ανθρώπων στη δυτική Αφρική. Τα περισσότερα θύματα εντοπίζονται στη Λιβερία.

Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές που μολύνθηκαν, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους αρρώστους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης