Υεμένη: Επίθεση στην κρατική τηλεόραση από Σιίτες αντάρτες

Υεμένη: Επίθεση στην κρατική τηλεόραση από Σιίτες αντάρτες

Σταμάτησε η μετάδοση προγράμματος - Οι σιίτες αντάρτες διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία και εδάφη

Υεμένη: Επίθεση στην κρατική τηλεόραση από Σιίτες αντάρτες
Οι σιίτες μειονοτικοί αντάρτες Χούδι έπληξαν την Παρασκευή την κρατική τηλεόραση της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά, με αποτέλεσμα να σταματήσει η μετάδοση του προγράμματος. Το γεγονός επιβεβαίωσε αξιωματούχος της αραβικής χώρας.

Οι σιίτες αντάρτες διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία και εδάφη στο πλαίσιο της ομοσπονδιοποίησης της χώρας στο εγγύς μέλλον. Πολλοί κάτοικοι φοβούνται περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

Η ένοπλη ομάδα των ανταρτών Shia συγκρούστηκε με το στρατό στις βορειοδυτικές παρυφές της Σαναά, απαγορεύοντας τις διεθνείς πτήσεις προς το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα οι ξένες αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να αναστείλουν τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σαναά.

Η Υεμένη αντιμετωπίζει, εκτός του σιιτικού αντάρτικου ενάντια στην κοσμική, ελεγχόμενη από τους πλειοψηφούντες Η Υεμένη αντιμετωπίζει, εκτός του σιιτικού αντάρτικου ενάντια στην κοσμική, ελεγχόμενη από τους πλειοψηφούντες σουνίτες κυβέρνηση, ένα αποσχιστικό κίνημα στο νότο της χώρας, καθώς και τζιχαντιστική σουνιτική εξέγερση από πλευράς της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης