Ο ΟΗΕ δημιουργεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Ο ΟΗΕ δημιουργεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του Έμπολα

«Η διεθνής αποστολή… θα έχει κύριες πέντε προτεραιότητες: να σταματήσει την επιδημία, να παράσχει θεραπεία σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό, να τηρηθούν οι ουσιώδεις υπηρεσίες, να διατηρηθεί η σταθερότητα και να υπάρξει πρόληψη για την αποφυγή νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών

Ο ΟΗΕ δημιουργεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του Έμπολα
Ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποστέλλοντας προσωπικό στις πλέον πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, είπε ότι πρόκειται να διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για να ηγηθεί της αποστολής του ΟΗΕ (Ebola Emergency Response- UNMEER), στόχος της οποίας θα είναι η «άμεση και μαζική κινητοποίηση» ανθρώπων, υλικών και οικονομικών πόρων.

«Η διεθνής αποστολή… θα έχει κύριες πέντε προτεραιότητες: να σταματήσει την επιδημία, να παράσχει θεραπεία σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό, να τηρηθούν οι ουσιώδεις υπηρεσίες, να διατηρηθεί η σταθερότητα και να υπάρξει πρόληψη για την αποφυγή νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Κλείσιμο
Ο Τζάκσον Ναΐμα, επικεφαλής της ομάδας Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα στην Μονρόβια, προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας με σκοπό να κάνει έκκληση για βοήθεια. «Το μέλλον της χώρας μου κρέμεται από μια κλωστή», δήλωσε μέσω βίντεο-κλήσης.

«Προσπαθούμε να παράσχουμε θεραπεία σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά κέντρα θεραπείας και κρεβάτια για τους ασθενείς», είπε. «Άνθρωποι περιμένουν στις εισόδους των κέντρων μας, κυριολεκτικά ικετεύοντας για τις ζωές τους. Δικαίως αισθάνονται μόνοι και παραμελημένοι – νιώθοντας ότι έχουν εγκαταλειφθεί για να πεθάνουν με ένα φρικτό και αναξιοπρεπή τρόπο», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 2.360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα από το 1976, οπότε και εντοπίστηκε η ασθένεια, ενώ τουλάχιστον 5.357 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης